Tip PDF-bestanden combineren in Voorvertoning - openen met

Meerdere PDF’s combineren met de Voorvertoning-app op de Mac

Wist je dat je in Voorvertoning twee PDF-bestanden kunt combineren tot één? Handig als je maar één bestand wilt delen. Met deze tip laten we je zien hoe het werkt.

Tip PDF-bestanden combineren in Voorvertoning - openen met

De Voorvertoning-app op je Mac is een veelzijdige app met meer functies dan je denkt. Wist je dat je in Voorvertoning meerdere PDF-bestanden kunt combineren tot één? In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

PDF-bestanden bewerken in de Voorvertoning-app

Het combineren van meerdere PDF-bestanden kan handig zijn als je informatie naar een vriend wilt sturen. Omdat alles in één bestand staat, ontstaan er minder misverstanden. Dat alles doe je met de Voorvertoning-app op de Mac. Ook kun je specifieke pagina’s uit een PDF-bestand toevoegen aan een ander bestand. PDF-bestanden zijn erg handig om informatie te delen. Je kunt PDF’s op bijna elk apparaat openen en ze zijn voor de ontvanger niet zomaar te bewerken.

Voorvertoning: PDF’s combineren tot één bestand

Met de Voorvertoning-app kun je meerdere PDF-bestanden kunt combineren tot één bestand. Als je bijvoorbeeld in een aantal rapporten wilt bundelen tot één PDF-bestand, dan kan de volgende tip je veel tijd besparen.

Het werkt als volgt:

  1. Klik met je rechtermuisknop op een van de PDF-bestanden die je wilt combineren tot één bestand en kies Open met > Voorvertoning.

Voorvertoning - PDF - openen met

  1. Sleep vervolgens het tweede PDF-bestand in de geopende PDF, bedenk op welke plek je de pagina’s wilt hebben en laat je muisknop los.

Voorvertoning - PDF - slepen

Wanneer je de PDF sluit wordt deze door Voorvertoning automatisch opgeslagen.

JPG’s en specifieke pagina’s aan een PDF toevoegen

Je kunt ook een JPG-bestand aan een PDF toevoegen, dat gaat op dezelfde manier. Het bestand blijft dan na opslaan gewoon een PDF. Wanneer je specifieke pagina’s uit een PDF wilt toevoegen aan een andere PDF, dan kan dat ook. De eerste stap is dan hetzelfde. Bij de tweede stap moet je ook de tweede PDF openklappen om de specifieke pagina’s te selecteren die je aan de eerste PDF wilt toevoegen.

Nog een Voorvertoning tip
We hopen dat je door deze tip makkelijker met PDF-bestand kunt werken. Wil je nog meer tips wat je met Voorvertoning op de Mac kunt doen? Bekijk dan ook onze tip over het aanpassen van de knoppenbalk en zorg dat deze aansluit op jouw wensen door er veelgebruikte onderdelen in te slepen.

Dank aan lezer iDjon voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2016
Categorieën Documenten, Mac
Onderwerpen pdf, voorvertoning