iMac 2021 blauw

Meerdere pdf’s combineren met de Voorvertoning-app op de Mac

Wist je dat je in Voorvertoning twee pdf-bestanden kunt combineren tot één? Handig als je maar één bestand wilt delen. In deze tip laten we je zien hoe het werkt.

De Voorvertoning-app op je Mac is een veelzijdige app met meer functies dan je denkt. Door twee pdf’s te combineren kunt zo bijvoorbeeld twee verschillende scans van je scanner in een document zetten. Het geeft je ook de kans om een duidelijke structuur aan te brengen als je meerdere pagina’s hebt die op een specifieke volgorde moeten staan. Je kunt ook een JPG-bestand toevoegen. Zo werkt het combineren van een pdf.

Voorvertoning: op de Mac pdf’s combineren tot één bestand

Met de Voorvertoning-app kun je meerdere pdf-bestanden combineren tot één bestand. Volg deze stappen om pdf-bestanden te combineren:

  1. Open de pdf-bestanden die je wil samenvoegen met Voorvertoning.
  2. Pak het Voorvertoning-icoontje in de menubalk van het eerste bestand vast met je muis en sleep deze naar het miniatuuroverzicht van het tweede bestand.
  3. Sleep de pagina’s indien nodig nog in de juiste volgorde.

PDF-bestanden combineren met Voorvertoning

Lukt het niet omdat je geen miniatuurvenster ziet aan de linkerzijde van Voorvertoning? Klik dan linksboven in de app op het Weergave-symbool en kies Miniaturen.

Jpg’s en andere afbeeldingen aan een pdf toevoegen

Je kunt ook een afbeelding aan een pdf toevoegen, dat gaat op dezelfde manier. Het bestand blijft dan na opslaan gewoon een pdf. Wanneer je specifieke pagina’s uit een pdf wilt toevoegen aan een andere pdf, dan kan dat ook. De eerste stap is dan hetzelfde. Bij de tweede stap moet je ook de tweede pdf openklappen om de specifieke pagina’s te selecteren die je aan de eerste pdf wilt toevoegen.

Wil je nog meer tips wat je met Voorvertoning op de Mac kunt doen? Bekijk dan ook onze tip over het aanpassen van de knoppenbalk en zorg dat deze aansluit op jouw wensen door er veelgebruikte onderdelen in te slepen.

Bekijk ook

Knoppenbalk in de Voorvertoning-app op de Mac aanpassen

Wist je dat je de knoppenbalk in Voorvertoning kunt aanpassen aan je wensen, zodat de knoppen voor veelgebruikte taken altijd onder handbereik zijn? Met deze tip zorg je dat de knoppenbalk in de Voorvertoning-app aansluit op jouw wensen door veelgebruikte onderdelen erin te slepen.