LuMee case

Selfieflitser (Retina Flash) gebruiken voor iPhone-selfies

Maak een flitsende selfie
Met de selfieflitser (Retina Flash) kun je betere selfies op de iPhone maken door het scherm te gebruiken als gezichtsflitser in de juiste kleurtint. Deze tip legt het uit.

Bij het maken van selfies kun je zorgen dat het scherm oplicht, zodat je gezicht goed is verlicht. Deze functie heet volgens Apple-jargon ‘Retina Flash’. Het mooie hiervan is dat het minder fel is dan de gewone schermflitser op de iPhone, zodat de belichting iets flatteuzer is. Deze tip legt uit hoe de selfie flitser van je iPhone werkt.

Selfie flitser op iPhone: geschikte toestellen

Alle recente iPhones en iPads kunnen de Retina Flash gebruiken. Dit zijn de vereisten:

Op oudere iPads en toestellen dan hierboven genoemd is de selfieflitser dus niet aanwezig.

Wat is Retina Flash?

Retina Flash houdt in dat het hele scherm van je iPhone een flitser wordt. Een voorflits meet eerst de belichting van je omgeving en past daar de kleur van het scherm op aan. De True Tone Flash op het scherm zorgt er vervolgens voor dat er in de juiste kleur wordt geflitst, zodat jij er zo natuurlijk mogelijk uit ziet.

Daarbij licht het scherm korte tijd op. Het scherm wordt daarbij drie keer zo helder als normaal, met als resultaat een foto waarop huidtinten er realistisch uitzien.

Retina Flash activeren

Je kunt de Retina Flash als volgt gebruiken:

  1. Open de Camera-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar de frontcamera.
  3. Veeg weg vanaf de witte sluiterknop (omhoog of naar links/rechts als je de iPhone horizontaal houdt) en tik op de bliksemschicht. Hier kun je de flitser inschakelen.

Retina Flash: selfie flitser op iPhone

Tip! Wist je dat de frontcamera van de nieuwere modellen automatisch uitzoomt als je de iPhone horizontaal houdt? Hij zorgt er dan voor dat er meer mensen op de foto passen door te wisselen naar de ultragroothoekstand.

Als de flits actief is, is de knop voor de flitser geel. Je weet dan dat je met je iPhone een selfie met flitser maakt. Tik op de cameraknop om een selfie te maken en het scherm zal fel oplichten. Op nieuwere iPhones gaat het sneller dan op oudere modellen.

In onze aparte tip over iPhone selfies lees je over andere handige trucs.

Bekijk ook

Selfies maken met je iPhone: spiegelen, effecten en meer

Selfies maken is een van de meest populaire manieren om je iPhone-camera te gebruiken. We maken nogal wat iPhone-selfies en met deze opties zorg je ervoor dat je er altijd prima op staat.

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2022
Onderwerp
Categorie
Foto