Pro Display XDR met Mac Pro

Ververssnelheid van de 16-inch MacBook Pro en het Pro Display XDR wijzigen doe je zo

Wil je graag een andere ververssnelheid instellen voor je beeldscherm? De 16-inch MacBook Pro en het Apple Pro Display XDR kunnen het. In deze tip lees je hoe het werkt.

In sommige situaties kan het prettig zijn om de ververssnelheid van je beeldscherm te wijzigen. Ben je bijvoorbeeld een film aan het monteren en stoort het je dat niet alles op je Mac met dezelfde refreshrate wordt getoond? Dan kan het worden gewijzigd. We vertellen je uit welke opties je kunt kiezen en hoe je het instelt.

Deze refreshrates kun je kiezen op de Mac

De 16-inch MacBook Pro en het Apple Pro Display XDR laten je kiezen uit 5 verschillende refreshrates. Deze aanpassing heeft geen effect op de framerate van het filmmateriaal dat je bewerkt, dus let daar goed op. Deze verversingsfrequenties kun je kiezen:

  • 60 hertz
  • 59,94 hertz
  • 50 hertz
  • 48 hertz
  • 47,95 hertz

Het is de bedoeling om een refresh rate te kiezen die kan worden opgedeeld in de framerate van je filmmateriaal. Is dat materiaal 24 beelden per secondes, kies dan 48 hertz. Gebruik je een ander scherm dan het ingebouwde MacBook-scherm, dan moet je de verversingsfrequentie op een andere manier wijzigen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de monitor.

Wist je trouwens dat je de framerate van iPhone video’s kunt aanpassen voor het filmen? In onze tip check je hoe het werkt.

Refresh rate van je Mac wijzigen

Heb je besloten dat je de refresh rate van je Mac wil wijzigen, dan is dat snel geregeld. Volg daarvoor deze stappen:

  1. Open de Systeemvoorkeuren ( > Systeemvoorkeuren).
  2. Klik op Beeldschermen.
  3. Selecteer een refresh rate bij Verversing.

Framerate Mac wijzigen

Vergeet na het monteren niet de refresh rate van je Mac weer te wijzigen naar 60 hertz. Zo zorg je ervoor dat de rest van je Mac weer lekker soepel oogt. Het is natuurlijk niet verplicht, maar we zeggen het voor de zekerheid.

Heb je een 16-inch MacBook Pro en zoek je nog een externe monitor? Het Pro Display XDR is nogal aan de prijs. Daarom hebben wij een gids met alternatieven voor het Pro Display XDR van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro