Zo wijzig je de frame rate van iPhone-video’s naar 60 fps voor vloeiende beelden

Als je een wat nieuwere iPhone hebt, kun je met de standaard Camera-app filmen met 60 frames per seconde (60 fps). Dit geeft een vloeiender beeld. Je kunt de frame rate op twee manieren instellen.

Filmen met 60 fps

Standaard neemt de iPhone video’s op in 30 frames per seconde (30fps) in 1080p HD. Als je echter een iPhone 6 of nieuwer hebt, kun je ook filmen in 60 fps. Daarmee worden meer beelden vastgelegd per seconde, wat resulteert in een vloeiender beeld. Het maakt de videobestanden wel een aanzienlijk groter. In deze tip ontdek je hoe je makkelijk de frame rate kunt aanpassen.

Frame rate voor iPhone-video’s instellen

Voer de volgende stappen uit om te filmen met een frame rate van 60 fps op je iPhone:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Ga naar Camera > Neem video op.
  3. Kies de optie 1080p HD op 60 fps.
  4. Verlaat de instellingen en ga filmen met de Camera-app.

Uiteraard kun je ook kiezen voor filmen in 4K.

Een minuut video met 1080p 30 fps neemt ongeveer 60 MB beslag, terwijl je voor het filmen met 60 fps op ongeveer 90 MB moet rekenen. Het betekent dus geen verdubbeling, maar ongeveer anderhalf keer ten opzichte van een normaal filmpje.

Je kunt ook filmen met een frame rate van 120 fps of 240 fps, maar hiervoor moet je bij de instellingen voor iPhone slowmotion-video’s zijn.

Bekijk ook

Slow motion-video's maken op iPhone en iPad

Met de iPhone kun je slow motion-video's maken zonder dat je speciale software nodig hebt. Lees hier hoe je de slow motion-video's maakt en zelf kiest op welk fragment je een vertraagd effect wilt zien.

60 fps direct inschakelen in de iPhone Camera-app

Op de iPhone 11 en nieuwer is het mogelijk om in de Camera-app de frame rate snel te wisselen. Hiervoor open je de Camera-app en tik je op het cijfer in de hoek (linksboven op de foto). Dit is alleen een wijziging voor je huidige videosessie en je past hiermee niet je permanente instelling aan. Dat moet echt via de eerder genoemde stappen.

iPhone video maken op 60 fps

Je kunt nu gemakkelijk wisselen tussen 30 en 60 fps. Dit lukt alleen voordat je bent begonnen met filmen, want tijdens het videofilmen kun je het niet meer wijzigen.

Lees ook onze andere tips over videofilmen op de iPhone:

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2023
Onderwerp
Categorie
Foto