Apple News-app op de iPhone en Mac.

Zo gebruik je de News-app in Nederland in iOS 12 en macOS Mojave

Benieuwd naar de Apple News-app? Zo gebruik je de app in Nederland en België, ook al is deze nog niet officieel bij ons beschikbaar. Het werkt zowel op de iPhone, iPad als Mac.

De Apple News-app is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Ben je benieuwd hoe deze app werkt en hoe hij eruit ziet, dan kun je News ook in Nederland en België gebruiken. Dat kan zowel op de iPhone en iPad als op de Mac met macOS Mojave.

Apple News app gebruiken op iPhone en iPad

In Nederland is alleen de widget van de News-app beschikbaar, inclusief Nederlands nieuws. De app zelf is alleen beschikbaar in de drie eerder genoemde landen. Op de Nederlandse en Belgische iPhone en iPad is de app niet standaard aanwezig.Apple verbergt de app voor alle landen buiten de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Op deze manier kun je de app toch nog gebruiken:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
  2. Tik op Taal en regio > Regio.

Regio aanpassen op de iPhone.

  1. Selecteer bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Je iPhone of iPad wisselt nu naar de nieuwe regio.
  2. Ga naar het beginscherm. Je moet mogelijk zoeken naar de app. Open Spotlight door vanaf het midden an het scherm naar beneden te vegen en tik News in.
  3. De app verschijnt nu in de resultaten. Tik op het icoontje om de app op te starten.

Apple News op de iPhone gebruiken.

Nadat je hem één keer opgestart hebt, verschijnt de app automatisch op je beginscherm. Hou er wel rekening mee dat alle artikelen nog in het Engels zijn en dat sommige onderdelen niet te gebruiken zijn, ook al staat je regio ingesteld op Verenigde Staten.

Door het veranderen van je regio verschijnen er soms nog een aantal andere zaken. Dit is het geval wanneer Apple een nieuwe functie op dat moment alleen in de Verenigde Staten heeft. Gebruik je de News-app niet, dan raden we sowieso aan om de regio weer op Nederland te zetten.

Let op: Het gaat dus alleen om de Apple News-app, niet de bijbehorende widget. De widget is voor iedereen in te stellen, ook in Nederland en België. Meer over het instellen van widgets op je iPhone en iPad lees je in onze tip.

Apple News app gebruiken op de Mac

Op de Mac is het heel eenvoudig op de News-app te gebruiken. Het is dan namelijk niet eens nodig om je regio aan te passen. Apple News is beschikbaar vanaf macOS Mojave, maar hij staat wel verborgen. Je gebruikt de app als volgt:

  1. Open de Finder en klik op Programma’s.
  2. Gebruik de zoekfunctie rechtsboven en tik in Apple News.

Apple News in de Finder.

  1. Zoekt hij naar alle bestanden op deze Mac, klik dan nu op Programma’s.
  2. De News-app verschijnt nu in de zoekresultaten. Dubbelklik om hem te openen.

Apple News op de Mac.

Ook hier geldt dat niet alle functies beschikbaar zijn en dat je mogelijk niet alle verhalen kan lezen. Het is dus niet nodig om je regio aan te passen. Als je de app vaker wil gebruiken zonder dat je telkens deze stappen hoeft te volgen, kun je de app vanuit de Finder naar de Dock slepen. Hij blijft dan altijd beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2019
Categorie Apps
Onderwerp apple news