Apple News-app op de iPhone en Mac.

Zo gebruik je de Apple News-app in Nederland en België

Benieuwd naar de Apple News-app? De News-app is nog niet officieel beschikbaar in Nederland en België, maar is al wel te gebruiken. In deze tip lees je hoe je het werkend krijgt op zowel de iPhone, iPad als Mac.

De Apple News-app is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere landen. Ben je benieuwd hoe deze app werkt en hoe hij eruit ziet, dan kun je Apple News ook in Nederland en België bekijken. Dat kan zowel op de iPhone en iPad sinds iOS 12 en op de Mac sinds macOS Mojave.

Apple News app gebruiken op iPhone en iPad

In Nederland is al veel langer een nieuwswidget beschikbaar, waar ook het logo van Apple News op staat. Er staat Nederlands nieuws in, maar dit is eigenlijk niet de ‘echte’ Apple News-app, die veel uitgebreider is.

Apple News: regio wijzigen

De werkelijke app is alleen beschikbaar in een beperkt aantal landen. Op Nederlandse en Belgische iPhones is de app verborgen, tenzij je de volgende stappen onderneemt:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
  2. Tik op Taal en regio > Regio.
  3. Selecteer bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Je iPhone of iPad wisselt nu naar de nieuwe regio.
  4. Ga naar het beginscherm. Je moet mogelijk zoeken naar de app. Open Spotlight door vanaf het midden an het scherm naar beneden te vegen en tik News in.
  5. De app verschijnt nu in de resultaten. Tik op het icoontje om de app op te starten.

Apple News: starten en bekijken

Nadat je hem één keer opgestart hebt, verschijnt de app automatisch op je beginscherm. Hou er wel rekening mee dat alle artikelen nog in het Engels zijn en dat sommige onderdelen niet te gebruiken zijn, ook al staat je regio ingesteld op Verenigde Staten.

Door het veranderen van je regio verschijnen er soms nog een aantal andere zaken. Dit is het geval wanneer Apple een nieuwe functie op dat moment alleen in de Verenigde Staten heeft uitgerold. Gebruik je de News-app niet, dan raden we sowieso aan om de regio weer op Nederland te zetten.

Let op: Het gaat dus alleen om de Apple News-app, niet de bijbehorende widget. De widget is voor iedereen in te stellen, ook in Nederland en België. Meer over het instellen van widgets op je iPhone en iPad lees je in onze tip.

Apple News app gebruiken op de Mac

Op de Mac kun je ook de News-app gebruiken. Deze is beschikbaar sinds macOS Mojave, maar hij staat wel verborgen. Je gebruikt de app als volgt:

  1. Open de Finder en klik op Programma’s.
  2. Gebruik de zoekfunctie rechtsboven en tik in Apple News.

Apple News in de Finder.

  1. Zoekt hij naar alle bestanden op deze Mac, klik dan nu op Programma’s.
  2. De News-app verschijnt nu in de zoekresultaten. Dubbelklik om hem te openen.

Kun je de app niet vinden, dan moet je net als in iOS eerst je regio wijzigen.

Apple News op de Mac.

Ook hier geldt dat niet alle functies beschikbaar zijn en dat je mogelijk niet alle verhalen kan lezen. Het is dus niet nodig om je regio aan te passen. Als je de app vaker wil gebruiken zonder dat je telkens deze stappen hoeft te volgen, kun je de app vanuit de Finder naar de Dock slepen. Hij blijft dan altijd beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2019
Onderwerp
Categorie
Apps