Launchpad voor Mac

Zoekgeraakte Mac terugvinden met Zoek Mijn Mac

Met Zoek Mijn Mac kun je een verloren of gestolen Mac terugvinden via de app Zoek Mijn iPhone of via iCloud.com. iCulture legt uit hoe deze dienst werkt.

Zo kun je je Mac opzoeken

Met Zoek Mijn Mac kun je altijd zien waar jouw Mac zich bevindt. Handig als je regelmatig je MacBook bij vrienden laat liggen of zoveel computers hebt, dat je het overzicht wel eens kwijtraakt. In deze tip leggen we uit hoe je Zoek Mijn Mac inschakelt en je Mac terugvindt met de dienst.

Goed om te weten: met ingang van iOS 13 en macOS Catalina zal het zoeken van apparaten plaatsvinden in de ‘Zoek mijn’-app, waarmee je ook familie en vrienden kunt terugvinden als ze hun locatie gedeeld hebben.

MacBook gestolen? Ook die vindt Zoek Mijn Mac terug

Er is eigenlijk geen enkele reden te bedenken waarom je Zoek Mijn Mac niet zou willen inschakelenen op je Mac. Met deze functie kun je namelijk een Mac die zoekgeraakt of gestolen is terugvinden. Hiervoor hoef je alleen maar de iOS-app Zoek Mijn iPhone te openen of in te loggen op de website iCloud.com.

iCloud-instellingen op de Mac.

Zoek Mijn Mac inschakelen

De dienst Zoek Mijn Mac is een onderdeel van iCloud. Als je deze functie nog niet hebt ingeschakeld, dan voer je de volgende stappen uit:

  1. Ga naar  > Systeemvoorkeuren > iCloud.
  2. Als je op je Mac nog geen gebruikmaakt van iCloud, log dan in met je Apple ID om dat alsnog te doen. Zorg er daarna voor dat de optie voor Zoek Mijn Mac is aangevinkt. Je vindt deze optie helemaal onderaan bij de lijst met iCloud-diensten.

Zoek Mijn Mac gebruiken

Wanneer Zoek Mijn Mac is ingeschakeld kun je altijd je Mac vinden. Hij hoeft voor deze functie alleen maar aan te staan en je kunt Zoek Mijn Mac zelfs bij de politie gebruiken om een gestolen Mac op te sporen. Ben jij je Mac kwijt? Dan kun je op twee verschillende manieren je Mac terugvinden via Zoek Mijn Mac.

Terugvinden met de app Zoek Mijn iPhone

Open de app Zoek Mijn iPhone op je iPhone of iPad en log in met je Apple ID, om meteen een kaart te openen waarop al je apparaten te zien zijn die Zoek Mijn Mac of Zoek Mijn iPhone hebben ingeschakeld.

Onder de kaart zie je een lijst van al je apparaten. Als je op de Mac tikt, zoomt de app meteen in op de plek waar hij voor het laatst een signaal naar de iCloud-server heeft gestuurd. Voor dit signaal hoeft de Mac alleen maar aan te staan.

Zoek mijn Mac op de iPhone.

Als je een Mac selecteert en vervolgens op Taken drukt, verschijnt een aantal functies. Zo kan je de Mac (of iPhone) een geluidssignaal laten afspelen. Dit is handig wanneer je hem bijvoorbeeld kwijt bent geraakt in huis en terug wil vinden.

Via Vergrendel zorg je ervoor dat mensen de Mac niet meer kunnen gebruiken. Met Wis Mac verwijder je alle inhoud en instellingen van je Mac op afstand. Een dief kan dan geen toegang meer krijgen tot jouw persoonlijke gegevens.

Mac terugvinden via iCloud.com

Heb je geen iPhone of iPad bij de hand? In dat geval kun je de functie ook inschakelen via iCloud.com. Log met je Apple ID in op deze website en druk op de knop ‘Zoek Mijn iPhone’ om de kaart te openen. Hier zie je wederom alle apparaten die je met Zoek Mijn Mac of Zoek Mijn iPhone hebt verbonden. Als je de Mac selecteert, krijg je ook hier de optie om geluidssignalen af te spelen, de Mac te vergrendelen of helemaal te wissen.

Zoek mijn Mac via iCloud op Safari.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2019
Categorie Mac
Onderwerp zoek mijn iphone