iMessage pushbericht

iMessage uitschakelen op iPhone, iPad en Mac

Wil je geen gebruik meer maken van iMessage, dan kun je iMessage uitschakelen op je iPhone, iPad en Mac. In deze tip lees je hoe je dat doet.

De berichtendienst iMessage wordt gebruikt om berichten met vrienden en familie uit te wisselen. We hebben in een apart tip uitgelegd hoe je iMessage kunt activeren. Hier lees je hoe je de Berichten-app iMessage weer uitschakelt.

Tip! Schakel iMessage uit op een gedeelde iPad, die door meerdere personen in een gezin wordt gebruikt. Dat voorkomt dat er persoonlijke berichtjes binnenkomen van het Apple ID dat op de iPad is geregistreerd.

iMessage uitschakelen op iOS-apparaten

iMessage uitschakelen op de iPhone.Het kan voorkomen dat je iMessage wilt uitschakelen, bijvoorbeeld wanneer je last hebt van een stalker of van vervelende berichten, die niet voor jou bedoeld zijn. Je bent daarna alleen nog via SMS bereikbaar. Wil je iMessage niet langer gebruiken op je iPhone, iPad of iPod touch, dan ga je als volgt te werk:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Blader omlaag naar het groene icoontje van de Berichten-app en tap erop.
  3. Zet de schakelaar bij iMessage uit.

Als je iMessage uitschakelt kun je de Berichten-app nog steeds blijven gebruiken voor het ontvangen en versturen van SMS- en MMS-berichten. Met een schakelaar kun je ook het gebruik van MMS-berichten uitschakelen.

Als iMessage is uitgeschakeld kun je niet langer gratis berichtjes uitwisselen met andere iMessage-gebruikers. De berichten die je verstuurt gaan af van je SMS-bundel bij je provider. Mensen die toch een iMessage-bericht naar jou proberen te versturen zullen zien dat het bericht is bezorgd (op de iMessages-server), maar het bericht zal niet meer worden gelezen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om iMessage op je iPhone uit te schakelen en alle berichtjes voortaan via je Mac te laten lopen.

Onthou wel dat jouw telefoonnummer nog wel steeds geregistreerd staat als iMessage-contact. Via de website van Apple kun je de registratie van jouw telefoonnummer voor iMessage ongedaan maken.

iMessage uitschakelen op Mac (macOS)

Je kunt iMessage ook op de Mac uitschakelen. Hiervoor heb je minimaal OS X Mountain Lion nodig, want in eerdere versies van macOS en OS X is iMessage niet aanwezig. Op de Mac schakel je iMessage als volgt uit:

  1. Ga naar de Berichten-app.
  2. Klik in het menu op Berichten > Voorkeuren.
  3. Klik in het scherm op Accounts.
  4. Zet het vinkje bij Schakel deze account in uit.
  5. Je kunt ook helemaal uitloggen door op de knop Log uit te klikken.

iMessage uitschakelen op de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp imessage