Vrouw bekijkt een PDF in iBooks op haar iPhone.

Eigen boeken importeren in iBooks op iPhone en iPad

Je kunt eigen boeken in iBooks importeren, zodat je ze op de Mac, iPhone en iPad kunt lezen. In dit artikel lees je hoe je de boeken in ePub- of PDF-formaat importeert op de desktop of rechtstreeks inleest in de iBooks-app op je iPhone of iPad.

Met iBooks kun je e-books lezen op de iPad en iPhone. Die boeken hoeven niet gekocht te zijn in de iBooks Store, want je kunt ook zelf items importeren. In deze tip lees je hoe je eigen boeken toevoegt aan iBooks en ze vervolgens kunt lezen op de Mac, iPhone en iPad.

Eigen boeken en PDF’s importeren in iBooks

Het importeren van eigen boeken werkt alleen als ze in ePub- en PDF-formaat zijn, zonder DRM. Op internet kun je heel wat digitale boeken vinden, vooral klassiekers waar geen copyright meer op berust. Neem hiervoor eens een kijkje bij Project Gutenberg, DBNL.org of gratisePub.nl. Sommige boeken zijn al in ePub-formaat, andere kun je gemakkelijk omzetten met bijvoorbeeld Calibre. Ook zijn er hedendaagse auteurs zoals Cory Doctorow en Chris Anderson, die boeken gratis beschikbaar stellen in de hoop dat je ook het papieren boek koopt.

iBooks synchroniseren

Het importeren van nieuwe boeken naar je iPhone of iPad doe je als volgt:

  1. Open de iBooks-app op de Mac.
  2. Sleep het ePub- of PDF-bestand naar jouw iBooks-collectie.
  3. Apple zal de boeken met iCloud synchroniseren, dus ze verschijnen vanzelf op je iPhone of iPad. Is dat niet het geval, controleer dan even bij Instellingen > [jouw Apple ID] > iCloud > iBooks of de schakelaar voor het synchroniseren aan staat. Alle notities en markeringen zullen dan ook worden gesynchroniseerd.

iBooks importeren via Safari

Vaak is de omweg via de desktop niet nodig. Je kunt ook boeken rechtstreeks inlezen in de iBooks-app op je iPhone of iPad. Als je op een website een ePub-bestand of een PDF zonder DRM tegenkomt, kun je deze via het deelmenu meteen naar de iBooks-app doorsturen. Het boek wordt dan opgeslagen in jouw iBooks-bibliotheek en verschijnt ook op andere apparaten.

Je kunt de boeken ook per e-mail ontvangen als bijlage en vervolgens openen in de iBooks-app.

Ebook importeren in iBooks

Je kunt de boeken die je hebt geïmporteerd een mooie omslag geven. Hierover hebben we een aparte tip geschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie iBooks
Onderwerp ibooks