Archief voor 'iBooks'

Boeken-app van Apple

Gelezen boeken verwijderen uit Apple's Boeken-app

Gebruik je Apple Boeken-app voor het lezen van boeken, dan zal de bibliotheek op een gegeven moment erg vol raken. Je kunt gelezen boeken gemakkelijk verwijderen. In deze tip leggen we uit hoe. Je ziet dan alleen boeken die je nu aan het lezen bent.

iBooks
Boeken leesdoelen

Zo stel je leesdoelen in voor de Boeken-app op iPhone en iPad

In de Boeken-app kun je leesdoelen instellen, zodat je op een speelse manier zorgt dat je vaker wat gaat lezen. Het is beschikbaar voor leesboeken en luisterboeken. Standaard staat je leesdoel ingesteld op 5 minuten, maar je kunt het ook opvoeren naar maar liefst 1440 minuten per dag!

iBooks
Man met iPad en Apple Watch

Boeken met Adobe DRM lezen op je iPhone en iPad

eBooks met een Adobe DRM-beveiliging kun je op meerdere manieren lezen op je iPhone of iPad. Met de apps Adobe Digital Editions, Bluefire Reader, Kobo of de bol.com Kobo app zet je deze boeken op je iPhone of iPad, zodat je ze ook onderweg kunt lezen. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Basisfuncties, iBooks
Apple Teacher

Zo word je Apple Teacher - en laat je zien dat je alles van Apple weet

Gratis cursusmateriaal en officieel certificaat

Wil jij meer digitale hulpmiddelen inzetten als leerkracht? Apple biedt daarvoor de mogelijkheid om Apple Teacher te worden. Er zijn cursusboeken en andere materialen, waarna je je kennis kunt testen over de inzet van Apple-producten in het onderwijs. Slaag je voor de test, dan mag je de titel 'Apple Teacher' gebruiken op je CV. Hier lees je hoe het programma werkt.

iBooks
PDF bekijken in Apple Boeken

Eigen boeken importeren in de Boeken-app op iPhone en iPad

Je kunt eigen boeken in de Boeken-app (iBooks) importeren, zodat je ze op de Mac, iPhone en iPad kunt lezen. In dit artikel lees je hoe je de boeken in ePub- of PDF-formaat importeert op de desktop of rechtstreeks inleest in de Boeken-app op je iPhone of iPad.

iBooks