Archief voor 'iBooks'

Boeken leesdoelen

Zo stel je leesdoelen in voor de Boeken-app op iPhone en iPad

In de Boeken-app kun je leesdoelen instellen, zodat je op een speelse manier zorgt dat je vaker wat gaat lezen. Het is beschikbaar voor leesboeken en luisterboeken. Standaard staat je leesdoel ingesteld op 5 minuten, maar je kunt het ook opvoeren naar maar liefst 1440 minuten per dag!

Gratis boeken lezen op je iPad

Zo kun je ebooks lezen op iPhone en iPad

Ebooks lezen op je iPhone en iPad kan op allerlei manieren: via Apple's Book Store, Amazon Kindle, Bol.com of andere aanbieders, vaak met DRM. Deze tip legt uit hoe het werkt en welke alternatieven je hebt.

Spotify luisterboeken gratis

Zo vind je gratis luisterboeken op Spotify

Of je nu op vakantie bent of thuis op de bank ligt: je hebt niet altijd zin om in een boek te turen. Met de gratis luisterboeken van Spotify kun je je ogen sluiten en ontspannen, terwijl je naar een spannend boek luistert. Dit zijn de beste audioboeken op Spotify die je gewoon gratis kunt afspelen.

Boeken-app van Apple

Gelezen boeken verwijderen uit Apple's Boeken-app

Gebruik je Apple Boeken-app voor het lezen van boeken, dan zal de bibliotheek op een gegeven moment erg vol raken. Je kunt gelezen boeken gemakkelijk verwijderen. In deze tip leggen we uit hoe. Je ziet dan alleen boeken die je nu aan het lezen bent.

Deezer offline luisteren

Luisterboeken op iPhone en iPad: zo luister je naar audioboeken

Boeken lezen zonder dat je op het scherm van je iPhone of iPad hoeft te kijken? Met audioboeken oftewel luisterboeken kan dat. In deze tip lees je met welke apps en diensten je audioboeken op je device kunt beluisteren. En wist je dat je ze vaak ook versneld kunt afspelen?

Vellum boeken maken

Zelf (digitale) boeken maken op de Mac: dit zijn je opties

Wil je zelf boeken maken op de Mac, dan heb je meerdere opties. Naast Adobe InDesign kun je ook Apple Pages, Calibre en andere diensten gebruiken. Bekijk welke optie voor het maken van boeken en ebooks het best bij jou past!

Man met iPad en Apple Watch

Boeken met Adobe DRM lezen op je iPhone en iPad

eBooks met een Adobe DRM-beveiliging kun je op meerdere manieren lezen op je iPhone of iPad. Met de apps Adobe Digital Editions, Bluefire Reader, Kobo of de bol.com Kobo app zet je deze boeken op je iPhone of iPad, zodat je ze ook onderweg kunt lezen. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Apple Teacher

Zo word je Apple Teacher - en laat je zien dat je alles van Apple weet

Wil jij meer digitale hulpmiddelen inzetten als leerkracht? Apple biedt daarvoor de mogelijkheid om Apple Teacher te worden. Er zijn cursusboeken en andere materialen, waarna je je kennis kunt testen over de inzet van Apple-producten in het onderwijs. Slaag je voor de test, dan mag je de titel 'Apple Teacher' gebruiken op je CV. Hier lees je hoe het programma werkt.

PDF bekijken in Apple Boeken

Eigen boeken importeren in de Boeken-app op iPhone en iPad

Je kunt eigen boeken in de Boeken-app (iBooks) importeren, zodat je ze op de Mac, iPhone en iPad kunt lezen. In dit artikel lees je hoe je de boeken in ePub- of PDF-formaat importeert op de desktop of rechtstreeks inleest in de Boeken-app op je iPhone of iPad.