iBooks lezen

iBooks via iCloud synchroniseren, zo werkt het

iBooks synchroniseert via iCloud je boeken met alle apparaten, zowel voor PDF als ePub-bestanden. In deze tip lees je alles over iBooks voor iCloud en hoe je het synchroniseren handmatig instelt.

iBooks lezen

Als je op meerdere apparaten Apple Books (iBooks) leest kun je ze synchroniseren via iCloud. Dit zorgt ervoor dat de documenten en boeken die je op het ene apparaat opslaat, automatisch ook op andere iDevices beschikbaar zijn. In deze tip lees je hoe je iCloud voor iBooks inschakelt en wat de mogelijkheden er van zijn.

Alles in iBooks via iCloud synchroniseren

Vóór de komst van iOS 9.3 en OS X 10.11.4 werden alleen boeken gesynchroniseerd die je rechtstreeks in de Apple’s iBook Store had gekocht. Handig als je vaak in deze winkel jouw leesvoer haalt, maar voor mensen die ook ePub- en PDF-bestanden gebruiken is de iCloud-ondersteuning erg welkom.

Apple omschrijft het zelf als volgt: “Je kunt nu je volledige bibliotheek bekijken, inclusief PDF’s op ieder apparaat, wanneer je maar wilt.” Om dit te doen moet je jouw iBooks-bibliotheek wel even opslaan in iCloud.

Zodra je iBooks voor het eerst opstart krijg je een introductiescherm te zien waarin je iBooks toestemming kunt geven tot iCloud. Mocht je dit scherm (per ongeluk) overgeslagen hebben, dan kun je het altijd nog handmatig even instellen.

Overal toegang tot alles in iBooks
Zo kun je iCloud voor iBooks handmatig activeren op iPhone en iPad:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op je naam > iCloud.
  3. Zoek iBooks op in de lijst met apps.
  4. Zet de schakelaar achter iBooks op groen.

iBooks in iCloud inschakelen.

Je moet iBooks in iCloud ook inschakelen op de Mac, als je daar gebruik van wil maken:

  1. Open Systeemvoorkeuren > iCloud.
  2. Klik achter iCloud Drive op Opties.
  3. Scroll naar onderen en vink iBooks aan. Klik daarna op Gereed.

iBooks in iCloud op de Mac inschakelen.

Zodra je dit gedaan hebt kun je een PDF aan iBooks toevoegen op je Mac, zodat hij automatisch ook in de iBooks-app verschijnt op je iPhone en iPad.

Houd er wel rekening mee dat dit ook betekent dat de PDFs en andere ebooks ook je iCloud-capaciteit gaan vullen. Zeker gebruikers die van de gratis 5GB gebruik maken, is dit iets om rekening mee te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie iBooks
Onderwerpen ibooks, icloud