Ongeval veilig rijden

Zo kun je ongevallen en meer melden in Google Maps

Een nieuwe functie in Google Maps laat je ongevallen, flitsers en meer melden. In deze tip lees je hoe je dat doet, zodat je andere Google Maps-gebruikers op weg helpt.

Apps als Flitsmeister en Waze bieden al veel langer de optie om tijdens het navigeren verkeerssituaties te melden, zoals files, flitsers en ongelukken. In Google Maps ontbrak deze optie, maar vanaf nu kunnen ook gebruikers van Google’s kaartenapp dergelijke verkeersongemakken melden. Zo meld je in Google Maps een ongeval, flitser of meer.

Google Maps ongeval melden: zo doe je dat

De functie wordt wereldwijd uitgerold, dus het kan zijn dat het nog niet bij jou beschikbaar is. Volg deze stappen om te zien of het al bij jou werkt:

  1. Open Google Maps en start een navigatie.
  2. Tijdens het rijden zie je aan de rechter kant vier icoontjes: zoeken, geluid, kompas en een plusje. Tik op het plusje om een verkeerssituatie te melden.
  3. Onderin verschijnen de onderdelen die je kan melden. Je hebt de keuze uit een ongeluk, een flitser, files, wegwerkzaamheden, afgesloten rijbaan, een stilstaand voertuig en een object op de weg. Kies de juiste optie.
  4. In beeld verschijnt een bevestiging van je melding.

Google Maps ongeval melden.

Sinds enige tijd toont Google Maps flitsers op de iPhone. Met de optie om dit te melden aan Google wordt Google Maps meer een algemene verkeersapp. Meer tips voor Google Maps vind je in ons overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2019
Onderwerp
Categorie
Apps