Google Maps locatie

Zo gebruik je de nieuwe Google Maps incognitomodus

Wil je geen geschiedenis van plekken waar je geweest bent? Dan kun je de Google Maps incognitomodus inschakelen. Net als in de Chrome-browser zal er geen profielinformatie voor je worden opgebouwd als je het 'anoniem' gebruikt.

Google Maps incognitomodus

Echt anoniem is de incognitomodus niet, omdat Google nog steeds kan zien wat je aan het doen bent. Maar er wordt in ieder geval geen logboek van aangemaakt, dat je later weer moet wissen. Google is zich in de loop van 2019 steeds meer op het thema privacy gaan richten en deze functie is er een van. Android-gebruikers kunnen zelfs hun tijdlijn en locatie-historie in één keer weggooien. Schakel je de incognitomodus aan, dan zal Google de informatie niet in je Google-account opslaan.

Google Maps incognito inschakelen

Zo schakel je incognito in:

  1. Open de Google Maps-app.
  2. Tik op je profielplaatje rechtsboven.
  3. Tik op Incognitomodus aanzetten.
  4. Bevestig je keuze.

Google Maps incognito modus

Zodra Incognitomodus actief is zal je accountfoto veranderen in een incognito-icoon. Je krijgt nu geen persoonlijke aanbevelingen meer voor restaurants en andere plekken die je mogelijk interessant vindt.

Google Maps incognito modus

Zoek je meer Google Maps-tips? We hebben er een heleboel:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, privacy