Extra iOS-apparaatinfo opvragen in iTunes

Achter de softwareversie en het serienummer dat je in iTunes bij je iPhone ziet staan gaat nog meer informatie schuil: je kunt ook buildnummer, IMEI, ICCID en UDID van je toestel aflezen in iTunes.

Bij het aansluiten van de iPhone op de computer verschijnt automatisch het Samenvatting-tabblad in iTunes. Op deze pagina is meer informatie te opvragen dan je op het eerste gezicht ziet.


iphone in itunes

Wat je ziet is de naam van je iPhone, de capaciteit, softwareversie en serienummer. Afhankelijk van je simkaart kan ook het telefoonnummer worden getoond.

Klik je op deze informatie, dan kun je nog wat extra gegevens zichtbaar maken:

  • Klik op Softwareversie » je ziet de Buildversie
  • Klik op Serienummer » je ziet de UDID
  • Klik op Telefoonnummer » je ziet de IMEI en ICCID

De UDID is een uniek nummer, waarmee je iOS-apparaten van elkaar kunt onderscheiden. In het verleden gebruikten ontwikkelaars de UDID bijvoorbeeld om functies beschikbaar te stellen aan specifieke gebruikers of om bepaalde advertenties te tonen, maar dat is sinds 2012 niet meer toegestaan. Voor reclamebanners is een speciale advertentie-ID ingevoerd, die je desgewenst kunt uitschakelen. De UDID wordt nog wel gebruikt om previews van apps aan testers te geven, bijvoorbeeld via TestFlight.

iphone udid

Bijna alle informatie is ook op de iPhone zelf te vinden, maar het kan handig zijn om het ook in iTunes op te zoeken. Bijvoorbeeld als je je UDID aan een ontwikkelaar moet doorgeven om betasoftware te kunnen installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie iTunes
Onderwerpen ios, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes