iPhone 8 launch Sydney

Zo kun je een app-wachtwoord instellen voor elke app op iPhone en iPad

Wil je voorkomen dat anderen in jouw apps gaan kijken? Dan kun je met deze truc zorgen dat er altijd een wachtwoord moet worden ingevoerd als iemand een app op je iPhone of iPad wil gebruiken.

Apps voorzien van wachtwoord

Sommige apps bieden standaard al de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen, zoals de dagboekenapp Day One. Hierbij moet je een pincode invoeren voordat je de inhoud kunt lezen. Logisch in dit geval, maar er zijn ook apps die altijd zomaar toegankelijk zijn, zoals Notities of de Foto’s-app. Geef je je iPhone even uit handen aan een vriend om iets op je scherm te laten zien, dan wil je niet dat deze persoon door je privéleven gaat bladeren. Met deze truc los je dat op, waarbij je gebruik maakt van de Schermtijd-functie.

Goed om te weten: je kunt in de Notities-app een wachtwoord instellen voor specifieke notities. Hiermee kun je dus al voorkomen dat anderen erin gaan neuzen.

Wachtwoord voor alle apps instellen met Schermtijd

Om een wachtwoord in te stellen schakel je eerst Schermtijd in. Hiervoor ga je naar Instellingen > Schermtijd om de schakelaar aan te zetten. Het enige wat je verder hoeft te doen is een wachtwoord in te stellen.

Apps: wachtwoord instellen

Vervolgens moet je applimiet instellen, waarbij je de laagst mogelijke waarde kiest, namelijk 1 minuut. Helemaal ideaal is dit natuurlijk niet, want je zou het liefste willen dat iemand helemaal niet meer in de app kan. Maar een minuut is kort genoeg om te voorkomen dat iemand echt door je privézaken kan neuzen en het stelt je bovendien in staat om zelf de app nog te gebruiken.

Apps: wachtwoord instellen

Wachtwoord voor specifieke app

Gaat het om een specifieke app, waar je vertrouwelijke info in hebt staan (bijvoorbeeld de Notities-app), dan kun je ook ervoor kiezen om alleen voor die app een limiet in te stellen. Tik op Voeg toe en de applimiet is ingesteld. Meer over het gebruik van applimieten lees je in onderstaande tip.

Na een minuut zal de app vergrendeld worden en gaat het appicoontje op grijs. Je kunt de app niet meer openen en zult de pincode moeten invoeren om in de app te kunnen kijken.

Je kunt Schermtijd gebruiken om toegang tot alle apps te blokkeren of tot een bepaalde categorie, bijvoorbeeld alleen Productiviteit of Sociale netwerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen privacy, schermtijd, wachtwoord