ZonePlay-appicoon.

ZonePlay speelt nu Apple Music-afspeellijsten af op je Sonos

ZonePlay voor iPhone maakt het met een extensie mogelijk om Apple Music-afspeellijsten af te spelen via je Sonos-speakers, rechtstreeks vanuit de standaard Muziek-app. De app heeft ook een Apple Watch-app en een widget in het Berichtencentrum.

ZonePlay-appicoon.Sinds begin dit jaar is het officieel mogelijk om Apple Music af te spelen op je Sonos-speaker. Dit werkt echter alleen via de standaard Sonos-app en niet direct vanuit de normale Muziek-app van je iPhone of iPad. ZonePlay, een al bestaande app voor de iPhone en Apple Watch, maakt het mogelijk om zonder de Sonos-app de muziek uit je eigen netwerk via Sonos-speakers af te spelen. Nieuw is dat je nu ook afspeellijsten vanuit de Muziek-app op je Sonos af kunt spelen.

Apple Music-afspeellijsten afspelen op je Sonos-speaker

ZonePlay heeft met versie 1.5.1 een extensie gekregen voor in het Delen-menu. Dit maakt het mogelijk om direct vanuit de standaard Muziek-app Apple Music-afspeellijsten af te spelen, zodat je deze niet hoeft te starten vanuit de officiële Sonos-app. Je krijgt dan direct meerdere opties. Zo kun je kiezen op welke speakers je de muziek af wil spelen, terwijl je de afspeellijst ook toe kan voegen aan de wachtlijst van nummers.

ZonePlay-extensie voor de iPhone. ZonePlay laat je Apple Music-afspeellijsten afspelen via je Sonos.

De app heeft nog meer functies. Je kunt zoals eerder gezegd de muziek uit je eigen lokale netwerk via ZonePlay afspelen, maar je kunt ook een radiostation via TuneIn afspelen. Je kunt helaas geen andere diensten gebruiken, waardoor je beperkt blijft tot deze twee opties. Wel heeft de app een widget voor in het Berichtencentrum en kun je de muziek ook bedienen vanaf je Apple Watch. De widget maakt het bovendien mogelijk om het volume van de losse speakers in te stellen, zodat je zelf kunt bepalen hoe je muziek klinkt.

Abonnees op Apple Music met een Sonos-speaker hebben lang moeten wachten op ondersteuning van Apple’s muziekdienst. Terwijl Apple Music zelf in juni vorig jaar beschikbaar kwam, verscheen de beta van de Sonos-app met Apple Music-integratie pas in december. Sinds februari van dit jaar kan iedereen dus volledig gebruikmaken van Apple Music via Sonos-speakers, maar voor het browsen van de volledige muziekbibliotheek ben je wel gebonden aan de standaard Sonos-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2016, 12:12
Categorie Apps
Onderwerpen apple music, sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.