Sonos en Apple Music

Apple Music is nu beschikbaar voor Sonos

De betaversie van Apple Music op Sonos is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Na het installeren van de laatste versie van de Sonos Controller-app kun je de beta installeren.

Sonos en Apple Music

Een update voor de Sonos Controller-app (Link) voor iOS zorgt ervoor dat we eindelijk muziek van Apple Music af kunnen spelen op een Sonos-speaker. Een functie waar veel gebruikers al sinds de aankondiging van Apple’s muziekdienst om vragen.

Het was al langer bekend dat Sonos vandaag de Apple Music beta voor iedereen beschikbaar zou maken. Je hebt vanaf nu dus niet meer de speciale beta-app van Sonos nodig om Apple Music te gebruiken, dat kan nu gewoon met de normale Sonos Controller-app.

Apple Music op Sonos voor iedereen

Nu de update voor versie 6.1 ook daadwerkelijk in de App Store staat kunnen Sonos-eigenaren met een abonnement op Apple Music er mee aan de slag. De Apple Music-ondersteuning voor Sonos is eerder al uitgetest in een gesloten beta.

Sonos-Controller-App-Apple-Music Sonos-Controller-App-Apple-Music

Aanmelden voor de Apple Music Sonos-beta

Na het installeren van de update moet je jezelf nog wel even voor de beta aanmelden. Door het volgen van onderstaande stappen heb je dat echter zo gedaan.

  • Open de Sonos Controller-app en ga naar Instellingen
  • Kies Geavanceerde Instellingen
  • Selecteer Betaprogramma
  • Geef aan dat je wilt meedoen aan het betaprogramma
  • Keer terug naar het hoofdmenu en tik op Nu Bijwerken om de Apple Music-beta te installeren
  • Voeg tot slot Apple Music toe met de knop Muziekservice Toevoegen.

Het installeren van de Apple Music-beta kan wel even duren. Een rode balk op je scherm laat zien hoe ver je bent met de installatie.

De uiteindelijke (niet-beta) versie van Apple Music moet aan het begin van 2016 verschijnen. Na het aanmelden voor de beta kun je echter gewoon aan de slag met de muziekdienst van Apple. De Sonos-update moet naast Apple Music ook de prestaties van andere muziekdiensten verbeteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2015, 15:15
Categorie Apps
Onderwerpen apple music, sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.