Tien seconden vooruit spoelen in de YouTube-app.

YouTube-app trekt accu snel leeg, update nu beschikbaar

De YouTube-app trekt door een bug je iPhone-accu snel leeg en maakt het toestel erg warm. Gelukkig kun je toch blijven kijken.

Heb je tijdens het kijken van YouTube-filmpjes gemerkt dat je batterij sneller leeg is? Dan ben je niet de enige, want de afgelopen dagen klagen gebruikers over hoger batterijverbruik, terwijl anderen problemen hebben met oververhitting door de YouTube-app. Het zou zich vooral voordoen bij toestellen die op iOS 11.1.1 draaien. Het bedrijf is op de hoogte en werkt ondertussen aan een oplossing.

Update 27 november: de beloofde update van de YouTube-app is nu beschikbaar. Daarmee lijkt het probleem te zijn opgelost. Hieronder volgt het originele artikel van 13 november.

YouTube-app trekt accu leeg

YouTube heeft aangegeven dat ze druk aan het werk zijn om de bug op te lossen, die al sinds begin november lijkt te bestaan. Die bug zorgt ervoor dat de batterij van je toestel sneller leeg gaat als je filmpjes kijkt. Het zou zelfs impact hebben als de app alleen maar op de achtergrond actief is. Op sociale media heeft YouTube het er maar druk mee om alle meldingen te beantwoorden. Eerder vandaag kwam er nog een update van de app uit, maar die meldt alleen de (vage) omschrijving dat er aan niet nader genoemde bugs is gewerkt.

YouTube-app accuverbruik

Zo meldt een gebruiker (David) dat hij na 5 minuten video kijken een teruggang van 20% zag, terwijl zijn iPhone 6 bloedheet werd.

De oplossing: YouTube kijken via de browser
Heb je er ook last van, dan kun je in de tussentijd het beste je YouTube-video’s kijken via Safari of een andere mobiele browser. Mocht je ondertussen ook nog te maken hebben met iPhone X klachten, dan hebben we daarover een apart artikel.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 27 november: Oorspronkelijk gepubliceerd op 13 november, de update is nu beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2017, 11:45
Categorie Apps
Onderwerp youtube
Devices iPad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.