Grid Autosport is uit: indrukwekkende racegame stelt hoge eisen aan jou én je iPhone

Grid Autosport, de racegame van Codemasters, is verschenen op iOS. Het stelt niet alleen hoge eisen aan de speler, maar ook aan je iPhone.

Hou je van een echt goede racegame, dan is Grid Autosport (link) vast wat je zoekt. Feral Interactive heeft de langverwachte racegame nu wereldwijd beschikbaar gesteld op iOS. In de game vind je wagens van McLaren, Audi, Pagani en dergelijke. Na aanschaf zitten er geen in-app aankopen in.

Grid Autosport

Feral had eerder al aangekondigd dat de game op 27 november in de App Store zou zijn. Na een softlaunch in Nieuw-Zeeland is nu de rest van de wereld aan de beurt. Bedienen doe je met tilt en touch, terwijl je over bekende circuits raast. Maar dat gaat lastiger dan je bij de meeste casual racegames gewend bent.

Grid Autosport

De game bevat meer dan 100 auto’s van Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, BMW, Bugatti, Chevrolet, Ford, Honda, Mazda, Nissan en Subaru. Er zullen nog meer volgen, hebben de makers beloofd. Na het installeren zul je eerst een meerstaps installatie- en downloadproces moeten doorlopen. De game downloaden uit de App Store kost je al 4GB, maar je kunt daarna nog extra content en texturen in hoge resolutie downloaden ter grootte van 2GB opslagruimte. Wel iets om rekening mee te houden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ook stelt de game vrij hoge eisen: een iPhone 7 iPhone 6s of nieuwer. Waarom dat is merk je meteen na de installatie: alles ziet er ongelooflijk goed uit en er zit veel content in, dan in soortgelijke games zoals CSR Racing. De races zijn ook behoorlijk lang, zodat je het beste maar een laadkabeltje bij de hand moet houden. De eerste reacties van spelers zijn positief, al vinden de meeste spelers de aanschafprijs wel wat tegenvallen. Maar zoals gezegd: daarna kun je van de volledige game genieten, want er komen geen extra in-app aankopen meer bij.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Grid Autosport van Codemasters verscheen in 2014 op consoles en de pc. Afgelopen maart kondigde Codemasters aan dat ze deze mobiele versie zouden maken, die uiteraard wel op een aantal punten is aangepast voor mobiel gebruik.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 november 2017 om 18:53
Onderwerp
Categorie
Apps
Devices
iPad, iPhone

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.