iPhone X review: nieuwe standaard wallpaper

iPhone X klachten: krakende luidspreker, groene lijn en meer

Apple gaat in een software-update zorgen dat de iPhone X bij winterse temperaturen sneller reageert. Gebruikers melden nu bij snelle overgang naar kou dat het scherm een paar seconden 'bevriest'.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Heb jij last van een groene lijn in je scherm, een krakende speaker of een ander iPhone X probleem? In dit artikel verzamelen we enkele klachten die tot nu toe zijn gedaan over Apple’s nieuwe toptoestel. Als er inmiddels een oplossing beschikbaar is, bijvoorbeeld in de vorm van een software-update, dan melden we dat uiteraard ook. Heb je zelf een probleem ervaren, dan vind je in de reacties onder dit artikel wellicht anderen die hetzelfde hebben ervaren (of er een oplossing voor hebben gevonden).

iPhone X review: achterkant

iPhone X problemen

Net als bij alle nieuwe producten is ook de iPhone X niet perfect. Gelukkig zijn de problemen die gemeld worden minder groot dan bij de Google Pixel 2 XL, maar toch… als je een nieuw toestel koopt wil je dat alles probleemloos functioneert. Vaak is bij de klachten die we hieronder noemen onduidelijk om het gaat om enkele meldingen of een wijdverbreid probleem. Ook weten we uit het verleden dat klachten soms gaandeweg weer verdwijnen, bijvoorbeeld wanneer het om een softwarematig probleem gaat dat Apple met een update kan oplossen. Als het om een klein probleem gaat is het dan ook niet altijd nodig om terug te gaan naar de winkel. Bij problemen die het gebruik van je toestel in de weg staan, is het natuurlijk wel verstandig om contact met Apple op te nemen.

iPhone X en krakende luidspreker

12 november 2017 – Sommige gebruikers van de iPhone X zeggen last te hebben van een krakende luidspreker. Op Reddit melden enkele mensen klachten, zodra de speaker op maximaal volume wordt gezet. De oorzaak zou kunnen liggen in de telefoonspeaker. Ook na omruilen van het toestel klaagden gebruikers over hetzelfde probleem. Volgens Apple Store-medewerkers is er sprake van een softwareprobleem, dat met een update kan worden opgelost. Het is onduidelijk hoe wijdverbreid het probleem is en of het zich alleen voordoet bij een bepaalde productiebatch.

Groene lijn op scherm van iPhone X

10 november 2017 – Enkele iPhone X-gebruikers melden een groene lijn aan de zijkant van het scherm. Op Reddit, Twitter en op andere plekken zijn tientallen foto’s verschenen van mensen die er last van hebben. De lijn zou niet meteen zichtbaar zijn geweest, maar verscheen na een aantal dagen gebruik aan de linker- of rechterkant van het scherm. Bij sommige gebruikers helpt herstarten, bij anderen niet. De oorzaak en de omvang van het probleem zijn nog niet bekend. We wachten nog op een reactie van Apple.

Scherm reageert traag bij koud weer

10 november 2017 – Apple belooft een update uit te brengen, die ervoor zorgt dat de iPhone X sneller reageert bij koud weer. Inwoners in koude regio’s merkten dat het scherm even niet reageert als je de kou in stapt. Na een paar seconden lost de ‘bevriezing’ zich vanzelf op. Het probleem kwam aan het licht toen een Reddit-gebruiker merkte dat het touchscreen even haperde op het moment dat hij de deur uit stapte. Hij dacht aanvankelijk dat het door veranderingen in omgevingslicht zou komen, maar uit een verklaring die Apple aan Loop Insight heeft gegeven zou het gaan om plotselinge temperatuurveranderingen.

Apple heeft belooft het met een software-update te gaan verhelpen:

We zijn ons bewust van situaties waarin het iPhone X-scherm tijdelijk niet reageert als de temperatuur snel zakt. Na een paar seconden werkt het scherm weer. We zullen dit oplossen in een toekomstige software-update.

De plotselinge ‘bevriezing’ van het scherm treedt niet bij elke gebruiker op. In onze iPhone X review hebben we het op meerdere toestellen niet gemerkt, ook al lag de temperatuur in ons land ‘s ochtends soms rond de 3/4 graden Celsius. We hebben de temperatuurovergang proberen na te bootsen door de iPhone plotseling bloot te stellen aan de temperaturen in een koelkast en diepvries, maar dat leverde bij onze testtoestellen geen stilstand of vertraging op.

iPhone X review: Face ID

Over sjaals gesproken: dat is een van de dingen die we hebben getest in onze gisteren verschenen iPhone X review:

iPhone X waarschuwt als TrueDepth-camera niet goed functioneert

7 november 2017 – Het is niet meteen een klacht, maar eerder interessant om te weten. Als de TrueDepth-camera niet goed functioneert, zal Face ID niet werken en de iPhone X zal dan een melding op het scherm geven. In dat geval is het slim om snel een afspraak bij de Apple Store te maken, omdat je het niet zelf kunt verhelpen. We schreven hier een apart artikel over.

Beperkingen OLED-scherm

4 november 2017 – Een OLED-scherm heeft niet alleen maar voordelen. Er zitten enkele nadelen aan, zoals de kortere levensduur en het feit dat de schermen complexer zijn om te maken. Apple heeft in een supportartikel gewezen op enkele eigenschappen, waar sommige gebruikers misschien niet van op de hoogte waren. Zo kan de kleur iets anders lijken als je onder een extreme hoek kijkt. En laat je dagenlang hetzelfde statische plaatje op het scherm staan, dan is er kans op restbeelden (inbranden). Het gaat dan wel om extreem gebruik. Je leest er meer over in onderstaand artikel.

We hebben een apart artikel over de OLED voordelen en nadelen:

Lange levertijden

1 november 2017 – Veruit de meest gehoorde klacht is de lange levertijd van de iPhone X. Er is nu eenmaal meer vraag dan aanbod en de voorraden zijn onvoldoende om iedereen snel van een toestel te kunnen voorzien. Het maakt duidelijk dat heel veel mensen dit nieuwe toestel willen, ondanks de wat hogere prijs. Vooral mensen die bij providers hebben besteld zijn lange tijd in onzekerheid over hun levertijd.

Bij Vodafone zouden door een systeemfout meerdere mensen die op 27 oktober hadden besteld zijn doorgeschoven naar de wachtrij van 30 oktober. Daardoor krijgen zij hun toestel veel later geleverd dan aanvankelijk verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2017, 8:56
Categorie iOS
Onderwerp iPhone X
Device iPhone X

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.