Inloggen met iDIN via mobiel bankieren app.

Inloggen met iDIN kan nu ook met mobiel bankieren-apps

iDIN, een nieuwe inlogmethode om jezelf te identificeren bij de overheid en andere instanties, werkt nu ook via de mobiel bankieren-apps van je bank. Hierdoor is het veel eenvoudiger om jezelf ergens aan te melden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iDIN is een relatief nieuwe manier om in te loggen bij bijvoorbeeld de Belastingdienst en verzekeraars. Het is daarmee een alternatief voor DigiD, dat nu vaak gebruikt wordt voor het inloggen bij overheidsinstanties. iDIN is gezamenlijk ontwikkeld door de Nederlandse banken. Het logo van iDIN, waaraan je kan zien of deze inlogmethode beschikbaar is, lijkt dan ook veel op iDEAL. De organisatie heeft nu laten weten dat het mogelijk is om in te loggen met de mobiel bankieren-apps.

iDIN: nu ook inloggen met mobiel bankieren-apps

Om in te loggen met iDIN gebruik je de gewone inloggegevens van het internetbankieren van jouw eigen bank. Je moet daarom eerst je eigen betaalrekening koppelen aan iDIN, voordat je het kan gebruiken. iDIN is een gratis alternatief, zodat je bijvoorbeeld alsnog kan inloggen als DigiD plat ligt. Inloggen met iDIN is sinds vorig jaar mogelijk, maar wordt nu op mobiel een stuk eenvoudiger. Je gebruikt namelijk gewoon de mobiel bankieren-app van jouw bank om je ergens aan te melden.

Momenteel werkt het inloggen met iDIN in ieder geval bij de ING, zo hebben wij kunnen testen. Als je op een website, bijvoorbeeld van de Belastingdienst, aangeeft dat je gebruik wil maken van iDIN, selecteer je eerst je eigen bank. Bij ING is het mogelijk om vanaf de desktop een QR-code te scannen via de ING-app, waarna je alleen nog maar je vijfcijferige mobiele pincode in hoeft te voeren om in te loggen. Gebruik je iDIN in de browser op je iPhone of iPad, dan word je meteen doorgestuurd naar de bankieren-app. Ook de app van de Rabobank laat je al inloggen met iDIN. Volgens de organisatie van iDIN volgen alle andere banken spoedig.

Inloggen bij iDIN met ING.

Het voordeel van inloggen met de app van je bank is dat je geen aparte app voor iDIN hoeft te installeren, zoals nu wel het geval is met DigiD. Met de DigiD-app moet je altijd een QR-code scannen en de speciale toegangscode die je daarvoor ingesteld hebt, onthouden. Inloggen met DigiD kan echter bij veel meer bedrijven en instanties dan nu het geval is met iDIN. Een overzicht van waar je kan inloggen met iDIN vind je op de website. Inmiddels is deze nieuwe methode een miljoen keer gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2018, 11:02
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.