Dark Mode van WhatsApp.

WhatsApp bijgewerkt voor iPhone XS Max, toetsenbordbug opgelost

Eerste screenshots van aankomende dark mode

WhatsApp heeft een update uitgebracht, waarmee de app bijgewerkt is voor de nieuwe schermen van onder andere de iPhone XS Max. De vervelende toetsenbordbug is daarmee verholpen. Maar er is ook wat nieuws, zoals het nieuwe contextmenu.

De afgelopen weken kregen we van veel lezers de melding dat de woordsuggesties in WhatsApp achter het toetsenbord verschenen en daardoor niet weg te tikken waren. WhatsApp bleek niet goed aangepast voor het grotere scherm van de iPhone XS Max. Met de nieuwste versie van de app is dit opgelost. Voor mensen zonder dit nieuwste toestel zijn er ook verbeteringen doorgevoerd. Er is een nieuw contextmenu voor het selecteren van berichten en de vernieuwde audiofunctie maakt het luisteren van gesproken berichten een stuk makkelijker.

WhatsApp bijgewerkt voor iPhone XS Max

In ons artikel met iOS 12 problemen en bugs vind je een overzicht van problemen waar gebruikers tegenaan lopen. Daarin vind je ook de vervelende bug met WhatsApp, doordat de chatapp niet goed geschaald is voor het grotere 6,5-inch scherm van de iPhone XS Max. Zoals je in onderstaand screenshot ziet, verschijnen woordsuggesties achter het toetsenbord. Dit maakt typen erg lastig, omdat je een woordsuggestie niet kan wegtikken. Vooral bij afkortingen, namen en andere woorden die je iPhone niet kent kan dat lastig zijn. Heb je een iPhone XS Max, werkt WhatsApp dan bij naar versie 2.18.100 om dit probleem op te lossen.

Woordsuggestie in WhatsApp op de iPhone XS Max.

Nieuw contextmenu en audioberichten automatisch afspelen
Als je in WhatsApp een bericht wil doorsturen, verwijderen of kopiëren, hou je een bericht lang ingedrukt. Het standaard kopiëren/plakken-menu van iOS verschijnt dan in beeld. Maar omdat WhatsApp zoveel extra opties heeft, heeft de chatapp nu een eigen opnieuw ontworpen menuutje gekregen. Zodra je een bericht ingedrukt houdt, verschijnen alle eerdere opties netjes onder elkaar. Het voordeel is dat de knoppen wat groter en dus makkelijker te gebruiken zijn.

Nieuw menu bij selectie WhatsApp-berichten.

Een andere verbetering in deze versie is de gesproken berichten van WhatsApp automatisch afgespeeld worden. De gesproken berichten zijn een makkelijke manier om even snel te communiceren. Als je nu in een chat opeenvolgende gesproken berichten krijgt, worden deze automatisch achter elkaar afgespeeld. Hierdoor is het niet meer nodig om telkens opnieuw op de afspeelknop te tikken. Werkt deze functie voor jou nog niet? Je moet dan nog even geduld hebben. In de loop van de dag moet de functie alsnog actief zijn.

Eerste screenshots donkere modus
Een maand geleden schreven we dat WhatsApp werkt aan een donkere modus. Vandaag hebben we de eerste screenshots van deze donkere weergave. WhatsApp-ontdekker WABetaInfo wist de screenshots te achterhalen vanuit deze nieuwe versie. Let er dus op dat de donkere modus nog in ontwikkeling is en dat de kleuren nog kunnen veranderen. De donkere modus is dan ook nog niet actief voor gewone gebruikers.

Screenshots van WhatsApp donkere modus.

WhatsApp heeft gekozen voor een grijze kleur, in plaats van echt zwart of donkerblauw. In chats zijn berichten van jezelf te herkennen aan een donkergroene achtergrond, terwijl inkomende berichten een lichtgrijze achtergrond hebben. Het toetsenbord is automatisch ook donker, zodat je niet verblind wordt tijdens het gebruik van deze weergave. Wanneer WhatsApp de donkere modus toevoegt, is nog onbekend. Het zou kunnen dat het nog enkele weken of maanden duurt. Mocht er meer bekend zijn, dan lees je dat uiteraard op iCulture.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2018, 14:29
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.