WhatsApp werkt aan donkere modus

WhatsApp werkt aan een donkere modus voor de chatapp. Dat beweert de site WABetainfo op basis van verwijzingen in de code. Concurrent Telegram heeft langer een nachtmodus.

WhatsApp donkere modus

WhatsApp zou de donkere modus in ontwikkeling hebben. Dit zou blijken uit ‘een groot aantal geheime verwijzingen in recente updates’. Het kan dus nog wel even duren voordat de functie beschikbaar komt voor iedereen. WABetainfo verzamelt nieuwe functies voor WhatsApp door inhoud van betaversies te bekijken.


Het concurrerende Telegram heeft al langer een nachtmodus, die zelfs automatisch inschakelt op een geplande tijd of als het donker wordt. Als je wilt zou je de nachtmodus altijd kunnen inschakelen, zodat het 24 uur per dag een donkere modus wordt.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

In WhatsApp was het via een omweg al mogelijk om een soort ‘donkere modus’ te gebruiken, door een donkergrijze wallpaper voor de app in te stellen. Dit doe je via Instellingen > Chats > Achtergrond > Effen kleuren. Kies vervolgens een donkere achtergrond uit. De tekstbubbels worden dan nog wel in wit getoond.

WhatsApp ‘nachtmodus’ voor foto’s

WhatsApp heeft al een soort van ‘nachtmodus’, maar die heeft een heel andere insteek. Daarbij verschijnt een maantje als je een foto onder zwakke lichtomstandigheden wil maken. De camera presteert dan beter bij het maken van foto’s, maar het heeft dus niets te maken met een donkere modus of een normale nachtmodus, waarbij het scherm in donkere tinten wordt getoond. Het maantje is alleen zichtbaar als je een foto probeert te maken in een donkere omgeving.

WhatsApp-nachtmodus

Een donkere modus is minder vermoeiend als je ‘s avonds de app gebruikt. Omdat Apple zelf nog steeds geen donkere modus heeft ingevoerd voor iOS zijn er steeds meer apps die zelf een donker thema toevoegen. Op de website Dark Mode List vind je een lijst met allerlei iOS-apps die je in een donker thema kunt gebruiken.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.