WhatsApp videochatten

‘Binnenkort in WhatsApp: videochats en tabbladen’

WhatsApp krijgt videochats en tabbladen, blijkt uit gelekte informatie. Met videochatten wordt WhatsApp een concurrent voor FaceTime en Skype en met de tabbladen kun je makkelijker wisselen tussen chats.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp werkt aan een videochat-functie en er komen tabbladen in de app, zodat de chatfunctie overzichtelijker wordt. Het bedrijf heeft de afgelopen weken gewerkt aan de nieuwe functies en is al bezig ze te testen. Dat beweert de Duitstalige website Macerkopf op basis van gelekte info.

WhatsApp videochatten

De website kreeg de eerste screenshots van het videochatten in WhatsApp in handen. Het zou gaan om versienummer 2.12.16.2, dat momenteel wordt getest. In de App Store is versienummer 2.12.12 momenteel te downloaden. De komende weken zouden de nieuwe functies beschikbaar moeten komen.

WhatsApp ondersteunt al bellen via de iPhone, maar dat is alleen spraak. Nieuw zou de videochat-functie zijn, waardoor de app een concurrent wordt van Apple’s FaceTime en Microsoft’s Skype. Schermvullend zie je je gesprekspartner, terwijl je eigen beeld in een klein vakje onderin beeld verschijnt. Je kunt dit vakje op het scherm verschuiven naar de gewenste locatie. Ook kun je het geluid uitschakelen en wisselen tussen front- en achtercamera.

WhatsApp met tabbladen

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een nieuw design voor de app, met tabbladen. Dit zou vergelijkbaar zijn met browsers zoals Safari, waarin je al langer tabbladen gebruikt. Bij het chatten kun je gesprekken op meerdere tabbladen voeren, zodat je snel ertussen kunt wisselen. De kleur groen zal ook een grotere rol gaan spelen in de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2015, 10:38
Categorie Apps
Onderwerpen videochat, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.