Tekenen in WhatsApp.

Kliederen en tekenen op foto’s en video’s in WhatsApp vanaf nu mogelijk

De nieuwste versie van WhatsApp laat je nu tekenen op foto's en video's dankzij nieuwe camerafuncties. Ook plaats je met deze functie een emoji bovenop een foto of video, terwijl het ook mogelijk is om tekst toe te voegen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De functie om op foto’s te tekenen in WhatsApp lekte eerder dit jaar al uit via de testversies van WhatsApp en nadat het bedrijf zelf de tekentools aankondigde in een blogpost, is de functie nu ook actief op de iPhone. Hierdoor kun je rechtstreeks in WhatsApp tekenen met allerlei kleurtjes of emoji’s toevoegen aan je foto’s. Ook kunnen groepsbeheerders mensen uitnodigen om deel te nemen aan een groep met een openbare link of QR-code.

Tekenen in WhatsApp.

Tekenen in foto’s in WhatsApp

Met alle bewerkingstools voor foto’s die WhatsApp toegevoegd heeft, kun je een aantal dingen doen. Naast het vrijuit kliederen op foto’s met allerlei kleurtjes, plaats je ook een willekeurige emoji bovenop je foto. Behalve bij foto’s werkt deze nieuwe functie ook bij video’s, zodat je ook deze kunt opfleuren met je eigen creatieve talent. Behalve zelf tekenen en emoji’s plaatsen, is ook de optie toegevoegd om tekst toe te voegen. Je kunt hier zelf het lettertype en de kleur bij aanpassen.

Om de nieuwe camerafuncties te gebruiken, ga je naar een WhatsApp-gesprek en maak je een foto of kies je er eentje uit je eigen fotobibliotheek. In de preview van je foto verschijnen vervolgens rechtsboven enkele knoppen. Helemaal rechts staat een pennetje waarmee je kunt tekenen en met de grote T plaats je je eigen teksten op de geselecteerde foto of video. De smiley daarnaast opent het scherm om emoji’s op je foto of video te plaatsen. De laatste knop laat je foto’s en video’s bijsnijden, maar deze was altijd al aanwezig.

Op Android voegde WhatsApp nog de mogelijkheid toe om snel te wisselen tussen de binnenste en buitenste camera en om makkelijker te zoomen tijdens het schieten van een video. Op de iPhone werden deze functies echter al in eerdere WhatsApp-updates toegevoegd. Wel nieuw is de flitser voor het maken van selfies, waardoor deze foto’s er een stuk beter uit zien.

Tekenen en mensen uitnodigen in WhatsApp.

Mensen uitnodigen voor groepsgesprek met openbare link

Ook kun je in deze versie van WhatsApp mensen uitnodigen om deel te nemen aan een groepsgesprek, zonder dat je een telefoonnummer nodig hebt. Groepsbeheerders kunnen in een groepsgesprek op de naam tikken en vervolgens kiezen voor Uitnodigen voor groep via koppeling. Vervolgens kun je deze delen of laten scannen via een QR-code. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om deel te nemen aan een groep, vooral voor zogenaamde buurtgroepen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 oktober 2016 om 1:37
Onderwerp
Categorie
Apps
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.