WhatsApp bellen

‘Get your gif on! WhatsApp binnenkort ook aan de gif-animaties’

WhatsApp krijgt binnenkort ook bewegende gifjes. Dat blijkt uit de nieuwste betaversie van WhatsApp voor ontwikkelaars.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp bellen

Gifs worden steeds populairder en heel veel chatapps bieden al ondersteuning voor deze bewegende plaatjes. Er is één app die dit nog niet heeft: WhatsApp. De populaire chatapp laat nu simpelweg een stilstaand plaatje zien, maar binnenkort komt daar waarschijnlijk verandering in. Er is vandaag een nieuwe betaversie van de iOS-versie van WhatsApp naar ontwikkelaars gestuurd die melding maakt van ondersteuning voor gifs.

‘WhatsApp gifs komen eraan’

Op moment van schrijven is versie 2.16.6 de meest recente versie, maar ontwikkelaars hebben inmiddels versie 2.16.7.1 op hun toestel staan. Deze nieuwe versie zou meerdere nieuwe functies krijgen en ondersteuning voor gif-afbeeldingen is er daar één van.

In eerste instantie werkt dit door een link te versturen van een gif, die door WhatsApp vervolgens zelf omgezet wordt naar een bewegende afbeelding. Het is dus niet zoals in Twitter en Telegram-mogelijk om zelf naar gifs te zoeken. WhatsApp kan ook een gif-afbeelding omzetten in een simpel plaatje. Bovendien ondersteunen gifs Peek & Pop met 3D Touch. Verder is te zien dat het scherm Info en contact opnemen een nieuw likje verf gekregen heeft, zoals blijkt uit onderstaande tweet.

Deze nieuwe betaversie heeft bovendien verbeteringen voor video-gesprekken, een functie die binnenkort naar WhatsApp komt. Ook de publieke groepsgesprekken die je kunt delen met een speciale link zijn aanwezig in deze versie, een functie waar we laatst al over schreven. Een andere kleine functie is het toevoegen van een contact via een QR-code.

WhatsApp heeft de laatste tijd meerdere appupdates uitgebracht, maar veel van deze updates hebben enkel de omschrijving van bugfixes. WhatsApp voegt vaak al stilletjes nieuwe functies toe, waarna ze deze later op een eigen gekozen moment kunnen activeren. Op deze manier kwam ook de mogelijkheid om documenten te versturen in WhatsApp, terwijl ook de end-to-end-encryptie op deze manier uitgerold werd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 juni 2016 om 17:37
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.