whatsapp-logo-groen

WhatsApp Bellen nu op de iPhone

WhatsApp heeft in een nieuwe update WhatsApp Bellen geïntroduceerd. Met de WhatsApp belfunctie voer je audiogesprekken via mobiel internet.

whatsapp-logo-groenWhatsApp heeft in een nieuwe app-update WhatsApp Bellen toegevoegd aan de iOS-app. Hiermee is het mogelijk om een telefoongesprek te voeren met andere WhatsApp-gebruikers, met behulp van je mobiele dataverbinding. Hoewel de functie in de app zit, kan nog niet iedereen hem gebruiken: volgens WhatsApp wordt hij de komende weken langzaam uitgerold. Het is nu ook mogelijk om de blauwe vinkjes (leesbewijzen) uit te schakelen. Onderin dit artikel lees je hoe.

Voor een telefoongesprek met WhatsApp Bellen wordt gebruikgemaakt van je mobiele databundel of Wi-Fi. Hierdoor heb je niet langer belminuten nodig om met vrienden een telefoongesprek te voeren – al moet de andere beller ook gebruikmaken van WhatsApp en toegang hebben tot de nieuwe belmogelijkheid. De kans is echter groot dat veel Nederlanders binnenkort de belfunctie van WhatsApp kunnen benutten: Nederland zou inmiddels 9,4 miljoen WhatsAppers tellen.

Eerder dit jaar werd WhatsApp Bellen geïntroduceerd voor Android-gebruikers. Daarnaast zat de optie ook in een aantal beta’s van WhatsApp.

WhatsApp Bellen: geleidelijke uitrol

WhatsApp Bellen wordt geleidelijk beschikbaar gesteld voor iPhone-bezitters, wat betekent dat je er nog niet meteen gebruik van kunt maken. In de komende weken zal WhatsApp steeds meer iOS-bezitters toegang geven tot WhatsApp bellen, waarbij de functie stilletjes aan de app wordt toegevoegd. De recente update voegt de nieuwe mogelijkheid toe, waardoor WhatsApp geen nieuwe functies hoeft uit te brengen om WhatsApp Bellen voor mensen beschikbaar te stellen. De functie moet voor jou beschikbaar zijn voordat anderen met WhatsApp Bellen een gesprek met je kunnen starten, zo ondervond een iCulture-lezer:

https://twitter.com/dannyhtek/status/590981517150683136

WhatsApp Bellen verbruikt ‘500 kilobyte per minuut’

WhatsApp Bellen verbruikt iets minder dan 500 kilobyte per minuut, tijdens een telefoongesprek. Hierdoor kan je met een internetbundel van 100MB in theorie 200 minuten bellen met een andere WhatsApp-gebruiker.

Delen in iOS 8

WhatsApp iOS 8 extensieDe app-update voor WhatsApp voegt ook de iOS 8-deelfunctie toe, waardoor je foto’s, video’s en links vanuit andere apps snel met WhatsApp deelt. De app heeft een nieuwe cameraknop bij de chat en je kunt voortaan makkelijker contacten bijwerken vanuit WhatsApp.

Het is nu nog afwachten wanneer WhatsApp Web voor iOS beschikbaar wordt gesteld. Hiermee is het mogelijk om te chatten vanaf je computer, maar deze functie is op het moment alleen voor Android beschikbaar.

Blauwe vinkjes uitzetten

Het is in de nieuwe update voor WhatsApp ook mogelijk geworden om de blauwe vinkjes uit te zetten. Deze vinkjes lieten zien of een andere gebruiker je bericht heeft gelezen. Meer over het uitschakelen van blauwe vinkjes lees je in het volgende artikel: Blauwe vinkjes uitschakelen in WhatsApp. In een ander artikel vertellen we wat alle vinkjes in WhatsApp doen.

Dit artikel is op 25 april opnieuw gepubliceerd omdat de belfunctie nu sneller bij lezers geactiveerd wordt. Het artikel is verder bijgewerkt met nieuwe tweets ter illustratie.
De originele publicatiedatum was 21 april 2015, 19:56.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2015, 11:22
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.