‘WhatsApp werkt aan Touch ID- en Face ID-beveiliging’

Vergrendel al je chats
WhatsApp werkt aan de ondersteuning voor Touch ID en Face ID. Hierdoor kan alleen jij de chatapp openen en voorkom je dat iemand anders in jouw gesprekken zit te gluren. De functie staat al lang op het wensenlijstje van gebruikers.

De laatste jaren lijkt WhatsApp steeds meer naar gebruikers te luisteren. Nieuwe functies worden sneller toegevoegd dan een aantal jaar geleden en de chatapp krijgt ook steeds meer gewilde functies. Zo werkt WhatsApp aan een donkere modus, waardoor je de keuze krijgt tussen een lichte en donkere weergave. Vandaag meldt WhatsApp-ontdekker WABetaInfo dat er ook hard gewerkt wordt aan ondersteuning voor Touch ID en Face ID.

‘WhatsApp krijgt Touch ID en Face ID’

Steeds meer apps krijgen de mogelijkheid om in te loggen met Face ID of Touch ID. Bij bankenapps en wachtwoordenapps is het momenteel al de standaard, terwijl er ook steeds meer andere apps ondersteuning krijgen voor biometrische ontgrendeling. WhatsApp is de eerstvolgende in dit rijtje, want de ontwikkelaars werken eraan om Touch ID en Face ID toe te voegen aan de iOS-versie. De ontwikkeling van deze functie lijkt pas net begonnen te zijn, want volgens de bron bevindt dit zich nog in de alpha fase.

WhatsApp krijgt Touch ID en Face ID.

Zodra de functie beschikbaar is, vind je in de privacyinstellingen van WhatsApp de optie om Touch ID of Face ID in te schakelen. Op toestellen met een thuisknop (vanaf de iPhone 5s tot en met de iPhone 8 Plus) gebruik je Touch ID, terwijl de iPhone X, iPhone XS (Max) en iPhone XR werken met Face ID. Zet je de instelling aan, dan moet je jezelf verifiëren zodra je WhatsApp opent. In de testversie vraagt WhatsApp om de toegangscode van je iPhone als het niet lukt om met deze methode in te loggen. Ook WhatsApp Business voor iOS krijgt deze functie. De zakelijke variant moet binnenkort verschijnen.

Het lijkt dus niet mogelijk om individuele chats te vergrendelen, zoals bijvoorbeeld in de Notities-app kan. De vergrendeling geldt dus voor de gehele chatapp, net zoals dat bij Telegram werkt. Ook daar kun je Touch ID en Face ID gebruiken om al je chats te vergrendelen. Het verschil is wel dat je voor Telegram een aparte toegangscode aan moet maken. Dat lijkt voor WhatsApp momenteel niet het geval te zijn.

Bekijk ook

Touch ID vs Face ID: wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

Wat is beter, een iPhone met Touch ID of Face ID? Wat zijn de verschillen en de voordelen van gezichtsherkenning vs. een vingerafdrukscanner? In dit artikel vergelijken we Touch ID en Face ID en kijken we naar de verschillen en overeenkomsten.

We weten nog niet exact wanneer de Touch ID en Face ID-functie voor WhatsApp beschikbaar komt. WABetaInfo verwacht dat zowel de donkere modus als deze nieuwe beveiligingsopties beschikbaar komen vóórdat de reclames in WhatsApp live gaan. De advertenties in WhatsApp verschijnen ergens in 2019, dus je de nieuwe functies waarschijnlijk nog voor die tijd verwachten.

https://www.iculture.nl/nieuws/whatsapp-advertenties-status-2019/

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.