WhatsApp melding met Quick Reply.

WhatsApp brengt update uit, belooft probleem met meldingen te hebben opgelost

Heb je last van het probleem met WhatsApp, waardoor meldingen niet meer doorkomen? Dan is er goed nieuws, want WhatsApp heeft een bugfixupdate waardoor dit opgelost is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp melding met Quick Reply.

Update 21 oktober: WhatsApp heeft zojuist een update uitgebracht, waarin ze de problemen met meldingen zeggen te hebben opgelost.

WhatsApp benadrukt ook dat het geforceerd afsluiten van WhatsApp ervoor zorgt dat je geen meldingen meer ontvangt. Zodra je de app toch geforceerd afsluit, krijg je onderstaande melding in beeld (met dank aan iCulture-lezer Evander!).

WhatsApp melding afsluiten.


Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 19 oktober:

De afgelopen weken speelt er een probleem met WhatsApp in iOS 11, waardoor je nieuwe berichten eenvoudig kunt missen. Veel gebruikers krijgen namelijk geen melding van binnenkomende WhatsApp-berichten, maar er is nu goed nieuws. WhatsApp zou van plan zijn om de komende dagen een nieuwe update uit te brengen, waardoor dit probleem opgelost wordt. In de tussentijd is er ook een mogelijke oplossing beschikbaar.

WhatsApp update voor meldingen

Afgelopen vrijdag deden we een oproep waarin we jullie vroegen of je problemen ervaart met WhatsApp op iOS 11. We kregen namelijk veel klachten van lezers binnen dat zij geen meldingen meer krijgen van WhatsApp, waardoor nieuwe berichten pas gezien worden als WhatsApp daadwerkelijk geopend wordt. Uit onze poll, waar meer dan 5500 keer op gestemd is, blijkt dat 82% van de stemmers deze problemen ervaart. Voor al deze mensen is er goed nieuws, want WhatsApp zou op de hoogte zijn van het probleem en dit oplossen met een toekomstige update.

De komende dagen brengt WhatsApp waarschijnlijk versie 2.17.62 uit, waarmee de problemen met de meldingen opgelost zou zijn. Het zou gaan om een bug in iOS 11 waarvan Apple inmiddels op de hoogte is. Om niet te hoeven wachten op een volgende update van iOS 11, heeft WhatsApp volgens bronnen een eigen oplossing gevonden die nu intern getest wordt. Mogelijk is er in de tussentijd een eigen oplossing voor het probleem.

Mogelijke oplossing
Mocht je last hebben van dit probleem, zorg er dan voor dat je WhatsApp niet gedwongen afsluit. Hoewel wij de oplossing zelf nog niet hebben kunnen verifiëren, zou dit ervoor zorgen dat pushberichten weer gewoon doorgestuurd worden. Overigens raden wij sowieso af om apps geforceerd af te sluiten, omdat dit voor problemen kan zorgen en meer batterij verbruikt bij het opnieuw openen van apps. Apple heeft zelf ook al vaker aangegeven dat het afsluiten van apps via de appkiezer niet nodig is, tenzij een app compleet vastgelopen is of niet meer goed functioneert.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 21 oktober: Info over zojuist verschenen update toegevoegd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2017, 11:19
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.