Multitasking op de iPad met iOS 9

‘Apps afsluiten via multitasking totale onzin’, zegt Apple’s softwarebaas

Heeft het nou zin om apps helemaal af te sluiten uit het multitasking-venster? Apple geeft een definitief antwoord op deze kwestie, naar aanleiding van een mail van een iPhone-gebruiker.

craig-federighi-presentatieHet is een langlopende mythe dat het afsluiten van apps uit het multitasking-venster op je iPhone en iPad een langere batterijduur op moet leveren, maar meerdere experts hebben al aangegeven dat dit niet het geval is. Een iPhone-gebruiker besloot het heft in eigen hand te nemen en Tim Cook zelf een mail te sturen. Hij kreeg vervolgens een reactie terug van Craig Federighi, senior vicepresident van Software Engineering bij Apple. Het definitieve antwoord: nee, het afsluiten van apps uit de multitasking levert geen langere batterijduur op.


Multitasking op de iPad met iOS 9

Apps afsluiten via multitasking niet nodig

Een iPhone-gebruiker stuurde Tim Cook een mail met daarin de vraag of hij zelf regelmatig apps uit zijn multitasking-venster verwijdert en of dit nodig is voor de duur van je batterij. Tim Cook stuurde de vraag blijkbaar door, want de iPhone-gebruiker kreeg antwoord van niemand minder dan Craig Federighi. Het verlossende antwoord is: ‘Nee en nee’. Tim Cook en Craig Federighi sluiten zelf hun apps nooit af via multitasking, omdat dit niet helpt om de batterijduur te verlengen.

Mail Craig Federighi over apps afsluiten uit multitasking.

Een wens van veel iOS-gebruikers is om een knop te hebben om alle apps in één keer uit het multitasking-venster te kunnen verwijderen. De reden dat Apple zo’n knop nooit toegevoegd heeft (en nu waarschijnlijk ook nooit zal toevoegen), is dat het helemaal niet nodig is om apps op die manier af te sluiten. Hiermee kan de discussie rondom deze handeling eindelijk gesloten worden.

Vanaf iOS 8 en later worden batterijvretende apps sowieso al automatisch afgesloten, zodat je batterij niet onopgemerkt leegloopt. Toch zijn er apps die gebruikmaken van smerige trucjes om in de achtergrond actief te blijven, zoals Facebook. Het lijkt er ook niet op dat dit in het geval van Facebook snel opgelost gaat worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.