WhatsApp meldingen in iOS 11.

WhatsApp en iOS 11: meldingen komen niet aan, heb jij er last van? [poll]

Er lijkt een probleem te zijn met WhatsApp in iOS 11. Meldingen komen vaak niet door, waardoor je berichten eenvoudig kunt missen. Heb jij hier ook last van?

Heb je problemen met WhatsApp en iOS 11? Je bent niet de enige, want de afgelopen dagen hebben we van meerdere lezers te horen gekregen dat meldingen niet doorkomen en pas verschijnen bij het openen van WhatsApp. Wat kun je hier tegen doen?


WhatsApp meldingen in iOS 11.

Update 21 oktober 2017: Het probleem met de ontbrekende meldingen van WhatsApp is inmiddels opgelost. Zie het artikel hieronder voor meer informatie.

WhatsApp problemen met pushberichten

Sinds de beschikbaarheid van iOS 11 melden iCulture-lezers veel verschillende problemen, onder andere met een leeg toegangsscherm of hangende apps. Veel van deze bugs hebben we verzameld in een enkel artikel over problemen in iOS 11. Naast deze klachten hebben lezers ook problemen met WhatsApp. Meldingen komen niet aan, waardoor gebruikers nieuwe berichten eenvoudig kunnen missen. Pas bij het openen van WhatsApp zijn de nieuwe berichten zichtbaar. Niet alle gebruikers blijken problemen te ondervinden met het ontvangen van meldingen.

Zie je de poll niet, dan kun je hem ook hier invullen.

Het is op dit moment nog onduidelijk waar het probleem precies zit. WhatsApp heeft vandaag een nieuwe update van haar app met bugfixes uitgebracht (versie 2.17.61), maar in de update-omschrijving wordt geen melding gemaakt van dit probleem. Het probleem zou ook kunnen spelen bij Apple zelf, doordat de pushberichten vanuit de Apple Push Notification service (APNs) niet goed doorgestuurd worden. Sommige gebruikers ervaren namelijk soortgelijke problemen met iMessage en sms-berichten.

Maar wat kun je hier als gebruiker precies aan doen? Allereerst is het belangrijk om de nieuwste versie van zowel iOS 11 als WhatsApp te downloaden zodra deze beschikbaar komt. Op moment van schrijven is iOS 11.0.3 de nieuwste versie van iOS, terwijl versie 2.17.61 de nieuwste WhatsApp-versie is. Je kunt de nieuwste versie van iOS 11 downloaden via Instellingen > Algemeen > Software-update, terwijl je de WhatsApp-update uit de App Store haalt. Controleer ook of de instellingen voor pushberichten goed zijn ingesteld via Instellingen > Berichtgeving > WhatsApp.

Ervaar jij ook problemen met meldingen van WhatsApp sinds je overgestapt bent naar iOS 11? Stem via bovenstaande poll en licht dit eventueel toe in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2017, 11:44
Categorie Apps
Onderwerpen ios 11, whatsapp
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.