Grote emoji in WhatsApp.

WhatsApp toont grotere emoji en laat chats makkelijker archiveren

WhatsApp toont voortaan grotere emoji in de app. Ook kun je sneller chats openen en zijn meerdere chats sneller te archiveren en te verwijderen.

Grote emoji in WhatsApp.
Het zat er al een tijd aan te komen, maar vannacht is er een nieuwe update van WhatsApp (link) beschikbaar gekomen. Deze update zorgt ervoor dat losse emoji die je verstuurt extra groot afgebeeld worden en dat je tijdens het maken van een video kunt inzoomen. Ook kun je meerdere chats tegelijk markeren als gelezen of archiveren. De update bevat nog meer nieuwe functies dan op het eerste gezicht zichtbaar zijn.

Grote emoji versturen in WhatsApp

De nieuwe extra grote emoji komen niet als een verrassing, want de functie bleek eerder al uit een testversie voor ontwikkelaars. De grote emoji verschijnen alleen als je deze in een los bericht naar iemand stuurt. De emoji zijn daardoor een flink stuk groter dan voorheen en de functie is niet uit te schakelen. Iedereen met de nieuwste versie van WhatsApp krijgt de grotere emoji te zien. Verder kun je in deze versie nu makkelijk inzoomen tijdens het maken van een video binnen WhatsApp. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is om je vinger over het scherm naar boven of beneden te bewegen tijdens het maken van een video.

WhatsApp heeft grote emoji. WhatsApp laat je meerdere chats selecteren.

Verder heeft het info-scherm een nieuw likje verf gekregen (Instellingen > Info en contact opnemen) en is er Peek en Pop toegevoegd als je een foto deelt in WhatsApp. Ook kun je nu meerdere chats selecteren en deze markeren als gelezen of tegelijk archiveren. Tik in het chatoverzicht linksboven op Wijzig en via de knoppen onderin kun je de verschillende acties uitvoeren. Maar deze nieuwe versie bevat nog veel meer functies die op dit moment nog niet actief zijn.

Binnenkort videogesprekken en gifs versturen in WhatsApp

Eén van de functies die in deze versie aanwezig is maar nog niet beschikbaar is, is de mogelijkheid om te videobellen. Je kunt in WhatsApp al audiogesprekken houden, maar het moet straks ook mogelijk zijn om te videobellen. Deze functie wordt al een flinke tijd getest en zit ook weer in deze versie van WhatsApp verstopt.

De mogelijkheid om gif-afbeeldingen te versturen is verstopt aanwezig in versie 2.16.7. De functie bleek eerder al uit een testversie van WhatsApp, net als de mogelijkheid om Live Photos om te zetten in een gif. Ook de mogelijkheid om vrienden te vermelden in chats zit in deze versie verwerkt, maar is nu nog niet beschikbaar. Tot slot wordt het straks mogelijk om publieke groepen aan te maken en deze te delen met een uitnodigingslink of QR-code.

Doordat deze functies al aanwezig zijn in deze nieuwe versie van WhatsApp, kunnen bepaalde opties op afstand geactiveerd worden. Mogelijk stelt WhatsApp deze functies dan ook in de komende tijd beschikbaar, zoals ze bijvoorbeeld ook gedaan hebben met het delen van documenten en de nieuwe knop om snel naar beneden te scrollen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2016, 8:59
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.