‘Bigger is better? Grotere emoji binnenkort naar WhatsApp’

WhatsApp krijgt binnenkort waarschijnlijk ondersteuning voor grotere emoji. Ook wordt een systeem getest waardoor mensen elkaar in chats kunnen vermelden met een apenstaartje.

WhatsApp logo met vage achtergrond.
Ontwikkelaars zijn de laatste tijd flink bezig met het testen van nieuwe versies van WhatsApp. Zo krijgt de chatapp binnenkort ondersteuning voor gif-afbeeldingen, maar je kunt straks ook videogesprekken voeren. Ook op het gebied van emoji’s krijgt WhatsApp mogelijk iets nieuws, want in de meest recente betaversie verschijnen de emoji’s nu extra groot. Ook kun je straks contacten noemen met een apenstaartje.

Grotere emoji naar WhatsApp

whatsapp-emoji-grootVeel chatapps laten tegenwoordig een emoji extra groot zien als dit het enige karakter in een bericht is. WhatsApp test deze nieuwe functie nu ook met de nieuwste ontwikkelaarsversie, waardoor een emoji een flink stuk groter verstuurd wordt, zoals te zien in de afbeelding hiernaast. Momenteel wordt het rode hartje al extra groot (en kloppend) naar je contacten gestuurd.

De extra grote emoji in WhatsApp zijn geen toeval, want vorige week kondigde Apple met iOS 10 ook al grotere emoji aan voor iMessage. Bovendien kan iMessage eenvoudig woorden omzetten in een emoji, waardoor je er alleen maar op hoeft te tikken.

Bekijk ook

iMessage in iOS 10 en macOS Sierra: alle vernieuwingen op een rijtje

iMessage krijgt met iOS 10 en macOS Sierra een veel vernieuwingen, zoals animaties bij het versturen van berichten, makkelijker zoeken naar afbeeldingen en nog veel meer. Hier vind je al deze vernieuwingen op een rijtje.

Contacten noemen in chatberichten

In de nieuwe betaversie van WhatsApp wordt ook het noemen van contacten getest. Dit is bijvoorbeeld handig in een groepsgesprek. Om een contact te vermelden, moet je gebruikmaken van een apenstaartje. WhatsApp maakt (nog) geen gebruik van gebruikersnamen, waardoor je achter het apenstaartje de contactnaam moet gebruiken die jij zelf in je adressenlijst ingevoerd hebt.

whatsapp-mention whatsapp-voice-message-bellen

Tot slot lijkt het erop dat je straks in WhatsApp direct een gesproken bericht achter kunt laten zodra hij of zij een oproep afgewezen heeft. Rechtsonder staat namelijk een nieuwe knop voor Voice Message, naast de knop om het contact opnieuw te bellen.

Voor WhatsApp komt er bovendien goed nieuws wat betreft telefoongesprekken, want met iOS 10 stelt Apple de Telefoon-app open voor allerlei VoIP-apps, zoals Skype en WhatsApp. Daardoor zien telefoongesprekken in deze apps eruit als een standaard inkomende oproep in plaats van een simpel pushbericht.

Bekijk ook

Apple integreert WhatsApp in telefoon-app

Apple's telefoon-app wordt verder uitgebreid met een speciale intergratie voor WhatsApp en VoIP, oftewel bellen via het internet.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 juni 2016 om 16:15
Onderwerp
Categorie
Apple

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.