WhatsApp-logo groen.

‘WhatsApp komt tot leven dankzij ondersteuning voor Live Photos’

WhatsApp gaat mogelijk ondersteuning bieden voor Live Photos. De nieuwe betaversie voor ontwikkelaars hint hierop, waardoor je een Live Photo makkelijker kunt delen met andere WhatsApp-gebruikers. De app zou een Live Photo ook om kunnen zetten naar een gif.

WhatsApp-logo groen.
WhatsApp is weer bezig met een nieuwe functie bij haar betatesters. De meest recente betaversie bevat namelijk hints naar de ondersteuning voor Live Photos. Deze functie van de iPhone 6s en iPhone SE brengt foto’s tot leven, omdat er enkele seconde voor en na het maken van de foto opgenomen worden. WhatsApp gaat het versturen van Live Photos vermoedelijk ondersteunen in een toekomstige versie.

‘WhatsApp zet Live Photos om naar gifs’

De Live Photos zijn volgens de beta zichtbaar voor iPhone 6S-gebruikers, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om de Live Photo om te zetten in een bewegende gif, zodat ook mensen zonder Live Photo-ondersteuning de bewegende afbeelding kunnen zien. Hierdoor kun je Live Photos dus ook doorsturen naar mensen met een Android- of Windows Phone-toestel. De app zou een Live Photo ook om kunnen zetten in een statisch plaatje. Momenteel wordt een Live Photo al verstuurd als een normale afbeelding, waardoor het live-gedeelte van de foto verloren gaat.

Bovendien zou het opnemen van video’s een stuk verbeterd worden, want in de nieuwste versie kun je ook inzoomen tijdens het filmen. Momenteel maak je in WhatsApp een video door de sluiterknop ingedrukt te houden, maar door in de nieuwe betaversie omhoog te vegen, wordt er in de video ingezoomd.

De laatste tijd komen er veel nieuwe functies van WhatsApp boven drijven dankzij nieuwe betaversies voor ontwikkelaars. Op deze manier kwam de komst van gifjes in WhatsApp aan het licht, net als nieuwe grotere emoji. Het is echter nog onduidelijk wanneer WhatsApp al deze nieuwe functies beschikbaar stelt. De nieuwste versie biedt ook ondersteuning voor een Olympische Spelen-emoji, wat erop zou kunnen hinten dat de update binnenkort beschikbaar komt. De Olympische Spelen van 2016 gaan op 5 augustus van start.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2016, 12:37
Categorie Apps
Onderwerpen live photos, whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.