WhatsApp videochat (iCulture copyright)

WhatsApp: videobellen komt eraan, knop zichtbaar in beta

Videobellen komt binnenkort beschikbaar in WhatsApp. In de betaversie van de mobiele app zijn knoppen gevonden waarmee je tussen audio en video kunt kiezen.

WhatsApp videobellen en videochat (iCulture copyright)

Videobellen met Whatsapp lijkt binnenkort mogelijk te gaan worden. In de nieuwste betaversie van de app verscheen korte tijd een knop, waarmee je kon kiezen tussen een audio- of videogesprek. De functie om te videobellen functioneerde alleen nog niet en de knop werd later weer weggehaald. Het bewijst echter wel dat WhatsApp videobellen serieus aan het ontwikkelen is en al bijna klaar heeft.


WhatsApp videobellen, keuze audio en video Videobellen WhatsApp screenshot met bellen mislukt

WhatsApp videobellen

Geruchten dat er wordt gewerkt aan videobellen bestaan al sinds oktober vorig jaar. Twee maanden later plaatste een Duitse site voor het eerst screenshots. Daarin was de functie al werkend te zien (zie screenshot bovenaan dit artikel). Ook was in de vertaalomgeving van iOS te zien dat WhatsApp werkt aan videochatten. De verwachting is dat de functie nog in de eerste helft van 2016 beschikbaar komt.

WhatsApp chatknop zichtbaar in beta

Volgens de nieuwe geruchten was er een belknop zichtbaar in de betaversie (2.16.80) van WhatsApp. Bij het drukken op het telefoonicoontje krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen audio of video. Probeer je dat nu al, dan krijg je een melding te zien dat het opzetten van een videogesprek is mislukt, omdat de dienst nog niet actief is in Nederland. Gebruikers in andere landen slaagden er wel in om videogesprekken te voeren. Gisteravond bleek de chatknop opeens weer weggehaald.

Dat er een pop-up verschijnt met de mogelijkheid om via audio of video te bellen lost ook meteen een ander probleem op, namelijk het per ongeluk bellen naar iemand als de iPhone in je broekzak zit. De functie lijkt te worden geactiveerd aan de serverkant, waardoor er waarschijnlijk geen update nodig is om het (voor bepaalde gebruikers) te activeren. WhatsApp kiest er vanwege de benodigde bandbreedte waarschijnlijk voor om het geleidelijk uit te rollen, vergelijkbaar met de invoering van audiogesprekken. Die waren aanvankelijk alleen beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers, op uitnodiging. Later kom het voor iedereen beschikbaar.

WhatsApp zou ook bezig zijn met het versturen van groepsuitnodigingen via links, QR-codes en NFC-tags. Verder kun je in ons artikel ‘WhatsApp-functies om in 2016 naar uit te kijken’ lezen dat WhatsApp prominenter zichtbaar wordt in Facebook (en andersom), dat je chats kunt exporteren als zip en dat er zakelijke accounts aan komen. Bij dat laatste gaat het bijvoorbeeld om tickets en instapkaarten, die je via WhatsApp ontvangt. Het delen van documenten via WhatsApp is inmiddels realiteit geworden.

Via: Whatsappen.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.