Gerucht: ‘WhatsApp krijgt eigen cryptovaluta voor onderlinge betalingen’

Facebook werkt volgens bronnen aan een eigen cryptovaluta voor WhatsApp. Het moet daarmee mogelijk zijn om geld te versturen en te ontvangen naar en van vrienden.

Het is al langer bekend dat WhatsApp zoekt naar manieren om geld te verdienen. In India is al een tijdje een betaalfunctie beschikbaar, waarmee je geld kan versturen via WhatsApp naar je contacten. Bloomberg meldt nu dat WhatsApp dit nog verder wil gaan doortrekken met een eigen cryptovaluta voor de chatapp.

‘WhatsApp krijgt eigen cryptovaluta’

In Amerika en China is het al langer mogelijk om via chatapps geld te versturen naar je vrienden. Amerika heeft bijvoorbeeld Apple Pay Cash in iMessage en de betaalfunctie in Facebook Messenger, terwijl in China WeChat erg populair is met een soortgelijke betaalfunctie. Een nieuwe cryptomunt voor WhatsApp zou dit ook mogelijk moeten maken. Volgens de bronnen ligt de focus eerst in India, maar het doel zou uiteindelijk zijn om de valuta verder uit te rollen.

WhatsApp Payments in India.

Facebook, het moederbedrijf van WhatsApp, zou werken aan een zogenaamde stablecoin. Dat is een digitale munt waarbij de waarde gelijk is aan de dollar. Dit voorkomt dat de waarde erg snel stijgt en daalt, zoals bij veel cryptovaluta zoals Bitcoin het geval is. Facebook is nog lang niet zo ver om de cryptovaluta uit te brengen, want ze zijn nu vooral bezig met het uitstippelen van een strategie.

In Nederland zijn er geen chatapps met een eigen betaalfunctie. Bij ons zijn betaalverzoekjes een stuk populairder, waarbij gebruikgemaakt wordt van iDEAL. Zo’n iDEAL-link kan je dan delen via WhatsApp, iMessage of een andere chatapp. Het voordeel van betaalverzoekjes is dat het bij elke bank werkt, terwijl dat bij veel ingebouwde betaalfuncties niet het geval is.

Bekijk ook

De beste apps voor betaalverzoeken en snelle onderlinge betalingen

Met een betaalverzoek kun je snel geld ontvangen van een vriend of vriendin die jou nog geld verschuldigd is. Maar met welke app kun je nou het beste zo'n betaalverzoek maken? Wij zetten ze op een rij.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.