Whatsapp-meldingen, geen-namen? Zo los je het op

Gerucht: ‘WhatsApp krijgt eigen cryptovaluta voor onderlinge betalingen’

Facebook werkt volgens bronnen aan een eigen cryptovaluta voor WhatsApp. Het moet daarmee mogelijk zijn om geld te versturen en te ontvangen naar en van vrienden.

Het is al langer bekend dat WhatsApp zoekt naar manieren om geld te verdienen. In India is al een tijdje een betaalfunctie beschikbaar, waarmee je geld kan versturen via WhatsApp naar je contacten. Bloomberg meldt nu dat WhatsApp dit nog verder wil gaan doortrekken met een eigen cryptovaluta voor de chatapp.

‘WhatsApp krijgt eigen cryptovaluta’

In Amerika en China is het al langer mogelijk om via chatapps geld te versturen naar je vrienden. Amerika heeft bijvoorbeeld Apple Pay Cash in iMessage en de betaalfunctie in Facebook Messenger, terwijl in China WeChat erg populair is met een soortgelijke betaalfunctie. Een nieuwe cryptomunt voor WhatsApp zou dit ook mogelijk moeten maken. Volgens de bronnen ligt de focus eerst in India, maar het doel zou uiteindelijk zijn om de valuta verder uit te rollen.

WhatsApp Payments in India.

Facebook, het moederbedrijf van WhatsApp, zou werken aan een zogenaamde stablecoin. Dat is een digitale munt waarbij de waarde gelijk is aan de dollar. Dit voorkomt dat de waarde erg snel stijgt en daalt, zoals bij veel cryptovaluta zoals Bitcoin het geval is. Facebook is nog lang niet zo ver om de cryptovaluta uit te brengen, want ze zijn nu vooral bezig met het uitstippelen van een strategie.

In Nederland zijn er geen chatapps met een eigen betaalfunctie. Bij ons zijn betaalverzoekjes een stuk populairder, waarbij gebruikgemaakt wordt van iDEAL. Zo’n iDEAL-link kan je dan delen via WhatsApp, iMessage of een andere chatapp. Het voordeel van betaalverzoekjes is dat het bij elke bank werkt, terwijl dat bij veel ingebouwde betaalfuncties niet het geval is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2018, 8:55
Bron Bron Bloomberg
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.