Apple Transparency Report 2018

Nederlandse overheid vroeg Apple om data van 32 apparaten

Apple’s rapportage veel overzichtelijker

Apple heeft het halfjaarlijkse transparency report overzichtelijker gemaakt. Je kunt nu via een speciale website door de data bladeren, met aparte pagina's per land. Uit Nederland kwamen verzoeken die te maken hadden met slechts 32 toestellen, in België ging het om 216 toestellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Deze speciale webpagina is hier te vinden. Je kunt bladeren naar de subpagina’s van de verschillende landen. Ook krijg je historische trends, patronen en meer context te zien. Daarnaast is er nog het traditionele rapport in PDF-formaat. Je kunt CSV-bestanden met ruwe data downloaden voor als je nog wat verder in de cijfers wil doordringen.

Apple’s Transparency Report 2018

Jarenlang bracht Apple tweemaal per jaar hetzelfde rapport uit over overheidsverzoeken. Dit voldeed aan de minimale eisen: een paar pagina’s met tabellen, waar de echte dataliefhebbers niet zoveel mee konden. Google en Microsoft hebben ondertussen uitgebreidere rapportages gemaakt, die ook de gewone gebruikers duidelijker uitleggen hoe vaak er data wordt opgevraagd en hoe vaak daar aan wordt voldaan.

Transparency Report 2018 Nederland

Apple heeft ook de overzichten met aanvragen rondom nationale veiligheid aangepast. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om verzoeken van de FBI. Daarnaast wordt duidelijker onderscheid gemaakt tussen zogenaamde FISA-content (foto’s, e-mail, contacten, backups) en niet-contentgerichte verzoeken (zoals aantallen abonnees en transacties).

Cijfers transparency report 2018Cijfers transparency report 2018

Apple kreeg in een halfjaar tijd 32.342 verzoeken, 9% meer dan in de voorgaande periode. Het ging daarbij om toegang tot 163.823 toestellen. De meeste verzoeken kwamen uit Duitsland (13.704 verzoeken voor 26.160 apparaten). Dit zou te maken hebben met veel gestolen toestellen.

Het standaard PDF-rapport vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 december 2018 om 9:20
Onderwerp
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.