WhatsApp in CarPlay.

WhatsApp werkt nu ook met CarPlay

Goed nieuws voor autorijders met CarPlay: WhatsApp werkt nu ook samen met Apple's autosysteem. Je kunt daardoor makkelijker WhatsApp-berichten versturen of nieuwe berichten laten oplezen terwijl je in de auto zit.

WhatsApp in CarPlay.

WhatsApp met CarPlay

CarPlay biedt ondersteuning voor een aantal standaardapps, terwijl ontwikkelaars hun apps ook kunnen aanpassen voor het autosysteem van Apple. Tot op heden werden alleen audio-apps door Apple toegelaten tot CarPlay, maar vanaf versie 2.18.20 werkt ook WhatsApp samen met CarPlay. Je kunt daardoor eenvoudig nieuwe WhatsApp-berichten versturen, maar ook je nieuw ontvangen berichten op laten lezen. Met de WhatsApp-knop op je CarPlay-systeem open je snel de berichten-app op je autoradio.

Na het updaten naar de nieuwste versie van WhatsApp verschijnt het icoontje automatisch op je CarPlay-systeem zodra je je iPhone aangesloten hebt. Met de WhatsApp-app in CarPlay kun je de volgende dingen doen:

  • Ongelezen berichten beluisteren: heb je net een nieuw bericht ontvangen, dan geeft Siri in CarPlay meteen aan hoeveel nieuwe berichten er klaar staan. De berichten worden dan één voor één hardop voorgelezen.
  • Nieuwe berichten versturen: met de WhatsApp-app geef je eerst aan naar wie je het bericht wil versturen. Daarna dicteer je het bericht. Ter bevestiging leest Siri je ingesproken bericht op, waarna je hem kunt wijzigen of versturen.

Dicteren in WhatsApp in CarPlay.

Het verschil met iMessage in CarPlay is dat je bij WhatsApp niet door een lijst van chatgesprekken kunt bladeren. Bij WhatsApp in CarPlay kun je alleen gebruikmaken van Siri. Voorheen was dit dankzij de samenwerking met Siri ook al mogelijk, maar het voordeel van de CarPlay-versie is dat je ook pushberichten van WhatsApp ontvangt. WhatsApp werkt ook samen met de multitasking in CarPlay en vervangt daar de Telefoon- of Berichten-app.

WhatsApp-melding in CarPlay.

Meer nieuws in WhatsApp
Behalve de ondersteuning van CarPlay, heeft WhatsApp ook andere kleinere wijzigingen aangebracht. Zo is de eerder besproken vermeldingen-knop in groepsgesprekken nu beschikbaar, zodat je in grote groepen snel alleen al je vermeldingen bekijkt. Bovendien is er een zoekfunctie in groepsgesprekken, waarmee je naar contactgegevens in een groep kunt zoeken. Je vindt deze door naar de groepsinformatie te gaan en bij de deelnemers op Zoek te tikken.

Bekijk ook

Gerucht: 'WhatsApp maakt het makkelijker om mentions in groepen te bekijken'

WhatsApp werkt aan een nieuwe knop in de chats, waarmee je mentions kunt bekijken. Zo kun je makkelijker zien of jouw naam is vermeld in een WhatsApp-groep.

Met dank aan tipgevers Roland, Michel en anderen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 januari 2018 om 11:08
Onderwerpen
,
Bron
Tipgevers: Roland, Michel, Johan en anderen
Categorie
Apps
Device
iPhone
51 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.