Een melding van een tag in groepsgesprek op WhatsApp.

Gerucht: ‘WhatsApp maakt het makkelijker om mentions in groepen te bekijken’

WhatsApp werkt aan een nieuwe knop in de chats, waarmee je mentions kunt bekijken. Zo kun je makkelijker zien of jouw naam is vermeld in een WhatsApp-groep.

Vermeldingen in WhatsApp maken het makkelijker om de belangrijkste berichten eruit te vissen, maar in groepen kan het al snel onoverzichtelijk worden. Een nieuwe knop in de chat moet dit oplossen, als we bronnen mogen geloven. De nieuwe knop toont alleen de vermeldingen, zonder dat je alle andere berichten hoeft te lezen.

‘Vermeldingen WhatsApp in groepschaps makkelijker bekijken’
In groepsgesprekken met heel veel deelnemers verschijnen gedurende de dag heel wat nieuwe berichten, maar die zijn lang niet allemaal interessant voor jou. Je bent daarom al snel geneigd om zo’n groepsgesprek standaard te muten. Gelukkig krijg je dan nog wel een pushbericht als iemand je vermeldt. Deze tag-functie in WhatsApp maakt het mogelijk om de aandacht van een specifieke persoon in de groep te trekken. Maar toch is het nog niet perfect. Krijg je momenteel een pushbericht van zo’n vermelding, dan kan het zomaar gebeuren dat je eerst nog door honderden andere berichten moet bladeren.

Binnenkort is dat verleden tijd, want WhatsApp werkt aan een knop waarmee je alleen je vermeldingen kan bekijken. Deze knop is momenteel in een betaversie van WhatsApp te vinden, boven de terugknop waarmee je naar onderen in een gesprek kunt bladeren. De nieuwe knop is te herkennen aan een apenstaartje, met daaronder een getal dat aangeeft hoeveel vermeldingen je gemist hebt. Zodra je erop tikt, word je naar elke vermelding gebracht.

WhatsApp knop voor vermeldingen.

De nieuwe knop is nu nog niet in WhatsApp te vinden, maar moet binnenkort wel zichtbaar zijn. Het is één van de vele vernieuwingen voor groepsgesprekken die WhatsApp nog in petto heeft. Zo zou het binnenkort ook mogelijk zijn om een groepsgesprek te starten waar alleen de beheerder in kan reageren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2018, 17:23
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.