WhatsApp groep.

WhatsApp laat je uitnodigingen voor groepen afwijzen

Nooit meer ongevraagd toegevoegd worden

WhatsApp is gestart met de uitrol van een nieuwe privacyinstelling, zodat je zelf uitnodigingen voor groepsgesprekken kan weigeren of toestaan. De komende weken is de functie voor iedereen beschikbaar.

Je kent het misschien wel: iemand die jouw telefoonnummer heeft voegt je ongevraagd toe aan een groot groepsgesprek met allemaal mensen die je eigenlijk niet kent. Het ongevraagd toevoegen is al lange tijd een irritatiepuntje van veel WhatsApp-gebruikers, maar nu kun je daar iets tegen doen. WhatsApp is namelijk begonnen met de uitrol van de een nieuwe privacyfunctie, zodat je uitnodigingen kan afwijzen.

WhatsApp krijgt uitnodigingssysteem voor groepen

De nieuwe optie is binnenkort beschikbaar via Instellingen > Account > Privacy. Daar verschijnt vervolgens de optie Groepen, waar je in kan stellen wie jou toe mogen voegen aan een WhatsApp-groep. Je kan kiezen tussen Iedereen, Mijn contacten of Niemand, net als in de andere soortgelijke privacyinstellingen.

WhatsApp privacyinstelling voor uitnodigingen voor groepen.

Op het moment dat je instelling op Iedereen staat, kan iedereen jou direct aan een groep toevoegen. In dat geval werkt het dus hetzelfde als in de eerdere versie van WhatsApp. Kies je voor Niemand, dan hou je altijd zelf in de hand in welke groep je belandt. Op dat moment krijg je namelijk een uitnodiging die je kan accepteren of afwijzen. Je hebt hiervoor 72 uur de tijd voordat de uitnodiging weer verdwijnt. Hou er wel rekening mee dat je jezelf altijd kan toevoegen via een WhatsApp-link of QR-code, ongeacht de instelling voor dit nieuwe uitnodigingssysteem.

Uitrol in de komende weken
De functie lekte eerder al uit, maar nu is WhatsApp er klaar voor om dit uit te rollen. Tegenover Venture Beat zegt WhatsApp dat de functie vanaf vandaag uitgerold wordt over alle gebruikers wereldwijd. Wij hebben de functie nog niet bij ons kunnen spotten, ook niet na het opnieuw installeren van de app.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 03 april: WhatsApp laat weten dat de functie vanaf nu uitgerold wordt. Het artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2019, 11:39
Bron Bron Venture Beat
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.