WhatsApp groep.

‘WhatsApp laat je binnenkort uitnodigingen voor groepen afwijzen’

Nooit meer ongevraagd toegevoegd worden

WhatsApp werkt aan een nieuwe privacyinstelling, zodat je zelf uitnodigingen voor groepsgesprekken kan weigeren of toestaan. De functie wordt binnenkort toegevoegd aan de beta.

Je kent het misschien wel: iemand die jouw telefoonnummer heeft voegt je ongevraagd toe aan een groot groepsgesprek met allemaal mensen die je eigenlijk niet kent. Het ongevraagd toevoegen is al lange tijd een irritatiepuntje van veel WhatsApp-gebruikers, maar binnenkort komt daar een eind aan. Volgens WABetaInfo werkt WhatsApp aan een instelling die dit soort ongewenste acties tegengaat. Het gaat om een nieuw uitnodigingssysteem voor groepen.

‘WhatsApp krijgt uitnodigingssysteem voor groepen’

De nieuwe optie moet binnenkort beschikbaar zijn via Instellingen > Account > Privacy. Daar verschijnt vervolgens de optie Groepen, waar je in kan stellen wie jou toe mogen voegen aan een WhatsApp-groep. Je kan kiezen tussen Iedereen, Mijn contacten of Niemand, net als in de andere soortgelijke privacyinstellingen.

WhatsApp privacyinstelling voor uitnodigingen voor groepen.

Op het moment dat je instelling op Iedereen staat, kan iedereen jou direct aan een groep toevoegen. In dat geval werkt het dus hetzelfde als in de huidige versie van WhatsApp. Kies je voor Niemand, dan hou je altijd zelf in de hand in welke groep je belandt. Op dat moment krijg je namelijk een uitnodiging die je kan accepteren of afwijzen. Je hebt hiervoor 72 uur de tijd voordat de uitnodiging weer verdwijnt. Hou er wel rekening mee dat je jezelf altijd kan toevoegen via een WhatsApp-link of QR-code, ongeacht de instelling voor dit nieuwe uitnodigingssysteem.

Het is nog niet duidelijk wanneer de functie toegevoegd wordt. WhatsApp gaat de optie de komende tijd testen in de beta. WhatsApp werkt ook nog aan QR-codes voor contacten, zodat je iemand toe kan voegen zonder dat je zijn of haar nummer nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2019, 8:50
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.