WhatsApp logo met vage achtergrond.

WhatsApp laat je nu bericht inspreken na geweigerd telefoontje

WhatsApp heeft een nieuwe update uitgebracht. In de update-omschrijving vind je alleen bugfixes, maar de update brengt een nieuwe functie. Zo kun je een gesproken bericht achterlaten na een geweigerd telefoongesprek. Ook bereidt WhatsApp zich voor op aankomende functies.

WhatsApp logo met vage achtergrond.
Er staat weer een update van WhatsApp (link) klaar in de App Store. Bij de update-omschrijving wordt, zoals wel vaker bij WhatsApp, alleen melding gemaakt van bugfixes. Toch kwamen we erachter dat er in de app diverse kleine aanpassingen zitten op het gebied van bellen, terwijl WhatsApp zich ook klaar maakt voor nieuwe functies die in de zeer nabije toekomst toegevoegd kunnen worden.

WhatsApp-aanpassingen bij bellen en chats verwijderen

De grootste aanpassingen in deze nieuwe versie vind je bij het bellen binnen WhatsApp. Als je iemand belt en diegene het gesprek vervolgens weigert, dan krijg jij als beller een nieuwe optie. Je kunt nu namelijk zowel meteen terugbellen als een gesproken boodschap achterlaten. Deze wordt dan gewoon als gesproken bericht verstuurd, net als dat je dat normaal in een chatgesprek kan doen. De functie was eerder al in een betaversie beschikbaar.

WhatsApp-gesprek opgehangen. Gesproken bericht achterlaten bij opgehangen WhatsApp-gesprek.

Daarnaast vind je nu bij het tabblad Gesprekken een belknop rechtsboven. Zodra je hierop tikt, opent je contactenlijst. Tik je op een contact, dan wordt er meteen een WhatsApp-belletje gestart. Ook bij Instellingen > Chats vind je een nieuwe optie waar je alle chats in één keer kunt verwijderen. In de vorige versie van WhatsApp vond je hier alleen een optie voor Archiveer alle chats en Wis alle chats. Verwijder alle chats is daar nu dus bij gekomen. Het verschil tussen wissen en verwijderen is dat je bij eerstgenoemde alleen de berichten binnen een chat wist, terwijl je bij verwijderen het complete gesprek uit je chatoverzicht haalt.

Wijziging van namen in pushberichten
Er is ook nog een wijziging gedaan in hoe namen in pushberichten weergegeven worden. Voorheen was de naam in een melding afhankelijk van hoe de verzender zichzelf geregistreerd had in zijn eigen WhatsApp-profiel. Sinds de update wordt echter gebruikgemaakt van hoe jij diegene in je eigen contactenlijst gezet hebt. Je bepaalt nu dus zelf hoe hij of zij in pushberichten genoemd wordt, in plaats van dat de verzender bepaalt hoe jouw meldingen eruit zien.

Voorbereiding voor nieuwe WhatsApp-functies

Verder bereidt WhatsApp zich met deze functie voornamelijk voor op toekomstige grotere functies. Een voorbeeld hiervan is het versturen van gif-afbeeldingen en videobellen. Ook de tekenfunctie wordt achter de schermen verder uitgebreid met een knop om tekeningen ongedaan te maken. Deze drie functies zijn op dit moment nog niet beschikbaar voor WhatsApp-gebruikers, maar er wordt wel hard aan gewerkt zodat dit door WhatsApp geactiveerd kan worden.

Een ander voorbeeld is het starten van openbare groepsgesprekken. Via een internetlink kun je andere mensen uitnodigen om deel te nemen aan een groepsgesprek, zonder dat je hiervoor telefoonnummers hoeft uit te wisselen. Je kunt op de WhatsApp-website zien hoe zo’n uitnodigingspagina eruit ziet. Tik je op Deelnemen, dan wordt automatisch WhatsApp geopend. Dit werkt zowel op de desktop als in de iOS-versie van WhatsApp.

WhatsApp groepsuitnodiging bij via website.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 09 augustus: Wijzigingen in namen bij pushberichten toegevoegd. Met dank aan iCulture-lezer Ismail voor het melden van deze verandering.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2016, 10:59
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.