BVN Live-app

Op vakantie? Kijk met BVN Live naar Nederlandse en Vlaamse televisie

Ga je op vakantie? Dan is het vaak lastig om Nederlandse of Vlaamse televisie te kijken. Met de app van BVN kan dat juist wel.

We zitten nog volop in de vakantieperiode en dat betekent dat veel mensen naar het buitenland trekken. Nadeel is echter wel dat tv-kijken daar een stuk ingewikkelder is. Nederlandstalige televisie kun je vaak niet ontvangen en de kans is dat je vrij weinig van de Italiaanse of Spaanse zenders snapt. De BVN Live-app maakt dat eenvoudiger.

BVN Live

BVN Live: Nederlandse en Vlaamse tv

BVN is een publieke zender die je alleen in het buitenland uitzendingen van de Nederlandse en Belgische publieke omroepen (NPO en VRT) laat zien. De app werkt alleen in het buitenland en dat heeft te maken met de uitzendrechten en de afspraken die BVN heeft gemaakt met de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen. Via de app kun je in 190 landen deze uitzendingen makkelijk op je iPhone of iPad bekijken. Helaas kun je niet on-demand kijken, maar krijg je voorgeschoteld wat er op dat moment live op tv is. Reken dus niet op uitgebreide samenvattingen van de Olympische Spelen, maar vooral op het ‘gezellige’ tv-aanbod dat je anders zou missen, zoals misdaadseries, documentaires en quizprogramma’s en bekende programma’s zoals Nieuwsuur, Sesamstraat en VRT Journaal.

De uitzendingen bevatten nieuws, sport, amusement, series en films. Via een TV-gids kun je zien wat er wordt uitgezonden en is het mogelijk om een beschrijving van het programma te lezen. Alle uitzendingen zijn overigens ook op de televisie te bekijken, door te livestreamen vanuit de app via AirPlay.

Locatie opgeven
Voor de app moet de locatie gecontroleerd worden, wat betekent dat je toestemming moet geven om de locatie van je smartphone of tablet te gebruiken. Je kunt echter ook de locatie via een IP-adres laten bepalen, maar dit werkt niet altijd. Wil je vanuit Nederland of België kijken (maar waarom zou je?) dan kun je natuurlijk ook een VPN gebruiken. Wij probeerden het met Opera VPN en dat werkte.

 

 

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2016, 11:15
Categorie Apps
Onderwerpen televisie, televisie kijken, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.