Pokémon Go-update brengt stroombesparing terug en laat je je naam wijzigen

Pokémon Go heeft een flinke update gekregen, waarbij de stroombesparende modus terug is en je eenmalig je gebruikersnaam mag wijzigen. Ook experimenteert Niantic met een nieuw systeem van voetstapjes.

Pokémon Go heeft vannacht een update gekregen, met meerdere handige verbeteringen. Zo is de stroombesparende modus terug en kunnen gebruikers nu eenmalig hun gebruikersnaam wijzigen. Ook is het ‘voetstapjes’-systeem om nabije Pokémon te zien verbeterd en is een bug met XP-bonussen opgelost.


Pokemon Go Gym gevechten

Stroombesparende modus terug
Versie 1.3 van Pokémon Go is inmiddels voor iedereen beschikbaar. Er zitten wat grote en kleine verbeteringen in. Zo is de stroombesparende modus terug, waarbij het scherm bijna op zwart gaat als je je toestel op de kop draagt. Niantic haalde de functie tijdelijk weg, omdat sommige smartphones erop vastliepen. In de net verschenen update van de game is de functie terug. Je kunt het inschakelen door in het instellingenmenu de optie Battery Saver aan te zetten. Desondanks zal je iPhone-batterij door het spelen van de game nog steeds snel leegraken, dus het meenemen van een powerbank is geen overbodige luxe.

Gebruikersnaam wijzigen
Een handige bijkomstigheid dat ook dat je je gebruikersnaam eenmalig kunt wijzigen. In de vorige update gaf Niantic je de mogelijkheid om het uiterlijk en de kleding van je trainer aan te passen. Heb je een niet zo leuke naam gekozen, dan heb je nu nog de kans om dat aan te passen. Omdat je dit maar één keer mag wijzigen, is het slim om er even goed over na te denken. Daarna voer je de volgende stappen uit.

  1. Tik op de Pokéball onderin het scherm.
  2. Tik op het instellingenicoon rechtsboven, in de vorm van een tandrad.
  3. Tik op Change Nickname.

Nieuw voetstapjessysteem
Pokémon Go nabijDe game heeft ook een nieuw systeem om te laten zien welke Pokémon nabij zijn. Toen Pokémon Go net verscheen kon je aan de hand van voetstapjes zien hoe ver de Pokémon van je verwijderd waren. Niantic haalde de voetstapjes later weg, omdat ze niet goed werkten. De nieuwe lijst met nabije Pokémon bleek echter ook niet goed te werken: het overzicht kon er bij de ene speler heel anders uitzien dan bij een ander. Pokémon bleven bijvoorbeeld in de lijst staan, terwijl ze al niet meer in de buurt waren.

De nieuwe lijst lost dit probleem hopelijk op en laat wat duidelijker zien in welke omgeving je een Pokémon kunt verwachten, bijvoorbeeld in een omgeving met veel gras. Elke 10 seconden wordt de lijst met dichtstbijzijnde Pokémon vernieuwd, zodat je alleen nog wezens te zien krijgt die binnen een straal van zo’n tweehonderd meter aanwezig zijn. Er wordt nog geëxperimenteerd met een alternatieve Pokémon-radar binnen de game. Sommige gebruikers krijgen daardoor een heel ander systeem te zien.

Pokemon nabij, een experiment Pokemon nabij, een experiment

Op de afbeeldingen hierboven zie je zo’n alternatieve Pokémon-radar, waarmee Niantic aan het experimenteren is. Je krijgt te zien bij welke Pokéstop het monster te vinden kan zijn. Een andere oplossing waar Niantic naar aan het kijken is, is om de locatie op de kaart te tonen, al maakt dit het vinden van Pokémon wel heel makkelijk.

XP-bug opgelost
Pokemon Go kijkt naar hoe hard je beweegt.Niantic heeft ook een bug opgelost bij het werpen van Pokéballen. Door die bug kreeg je geen extra XP-bonus voor het gooien van een Nice, Great of Excellent Pokébal. Ook het gooien van een curveball wordt nu beter herkend en er is een probleem met het tonen van onjuiste medailles opgelost. Als laatste verbetering is dat er nu afbeeldingen aanwezig zijn van de drie teamleiders: Candela, Blanche en Spark. Een waarschuwing dat je moet oppassen tijdens het spelen van Pokémon Go zat er eigenlijk al in, maar de game kijkt nu ook of je beweegt en geeft een extra waarschuwing dat je niet mag spelen tijdens het besturen van een voertuig.

Kassucces
Pokémon Go is niet alleen een succes op straat en in parken, maar brengt ook heel wat geld op. Sinds de lancering heeft de game 200 miljoen dollar opgehaald in de eerste maand, zo schat Sensor Tower. Andere commerciële games zoals Clash Royale van Supercell kunnen daar niet aan tippen: die haalde in de eerste maand 125 miljoen dollar op. De inkomsten komen volledig uit in-app aankopen. Ook interessant is dat Pokémon Go een heel ander publiek trekt, waardoor andere ‘geldmachines’ zoals Mobile Strike, Clash of Clans en Candy Crush Saga gewoon blijven doordraaien.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

https://www.iculture.nl/gids/pokemon-go/

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 augustus 2016 om 10:19
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.