WhatsApp op iPhone met sinaasappelsap

‘Creatief met WhatsApp, dankzij aanstaande tekentools’

WhatsApp zou binnenkort een nieuwe tekenoptie krijgen, waardoor je kunt schrijven en schilderen op foto's. Ook de gif-ondersteuning zou uitgebreid worden met zoeken naar gifs binnen Giphy.

WhatsApp op iPhone met sinaasappelsap
Deze week verscheen een nieuwe versie van WhatsApp, maar betatesters kunnen alweer aan de slag met een nieuwe versie. Versie 2.16.8.16 bevat weer een aantal nieuwe mogelijkheden waar de nieuwe tekenopties de grootste vernieuwing is. Hierdoor kun je voordat je een foto verstuurt, aantekeningen maken of dingen markeren. Ook de gif-mogelijkheid wordt uitgebreid met ondersteuning voor de grootste gif-dienst Giphy.

Tekenen op foto’s in WhatsApp

Deze nieuwe versie voegt een knop toe waardoor je kunt tekenen en schilderen op je foto’s voordat je deze in een chat naar een contact verstuurd. Je kunt hierbij kiezen uit een pen of een kwast om te tekenen en een gummetje om je kliederwerk weer te wissen. Met de kleurenbalk onderaan kies je vervolgens de kleur waar je mee wil schilderen of tekenen.

WhatsApp tekenoptie bij een foto.

De functie zal vooral van pas komen als je een specifiek deel van een foto uit wil lichten. Door deze te markeren of te omcirkelen, hoef je de foto niet meer eerst te bewerken via een andere app met deze functie. Verder is de gif-functie in deze versie uitgebreid met ondersteuning voor Giphy, ‘s werelds grootste gif-dienst voor het zoeken naar afbeeldingen.

Tekenen in WhatsApp op een foto.

Deze nieuwe betaversie bevat verder veel verbeteringen en geeft de makers van WhatsApp de mogelijkheid om officiële berichten naar gebruikers te versturen, zoals Telegram bijvoorbeeld ook al doet. Wanneer en of de tekenfunctie uiteindelijk beschikbaar komt, is echter nog maar de vraag. WhatsApp heeft nog heel veel nieuwe functies in het verschiet, zoals videobellen, het delen van gifs en ondersteuning voor publieke groepen en Live Photos. Deze week verscheen de nieuwe versie met grotere emoji en inzoomen tijdens het maken van een video.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2016, 13:58
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.