whatsapp-logo-groen

Binnenkort in WhatsApp: een groepsgesprek openbaar delen via een link

Het toevoegen van contacten aan groepsgesprekken in WhatsApp wordt binnenkort een stuk eenvoudiger. Met een openbare link laat je iemand makkelijker deelnemen aan een groot gesprek. Handig voor WhatsApp-buurtgroepen.

whatsapp-logo-groenNaast het voeren van één-op-één-gesprekken, kun je in WhatsApp ook groepsgesprekken voeren. Momenteel kun je iemand alleen uitnodigen als je zijn of haar telefoonnummer op jouw toestel hebt staan, maar binnenkort wordt het een stuk eenvoudiger om zo’n groepsgesprek te delen. Via een openbare link kun je een groepsgesprek verspreiden, waarna de ontvanger zelf kan deelnemen. De eerste screenshots van deze functie zijn inmiddels opgedoken.

Links voor het delen van WhatsApp-groepen

Voor elk groepsgesprek wordt binnenkort een individuele link aangemaakt. Deze link heeft de vorm van https://chat.whatsapp.com/xxxxx. Deze is vervolgens te delen via bijvoorbeeld WhatsApp zelf of via mail. Zodra de ontvanger deze link op zijn of haar mobiel aantikt, zal WhatsApp de link kort verifiëren, waarna de ontvanger de vraag krijgt of hij wil deelnemen aan de desbetreffende groep. In de melding zie je direct wat de naam is van de groep en door wie (of welk telefoonnummer) de groep aangemaakt is.

WhatsApp-link voor groepsgesprek verifiëren. Melding voor WhatsApp-link voor groepsgesprek.

Openbare link handig voor buurtgroepen
De functie komt vooral van pas voor zogenaamde buurtgroepen voor WhatsApp. Deze nemen aan populariteit toe en in steeds meer wijken vind je speciale borden voor WhatsApp Buurtpreventie. Je hebt uiteraard lang niet altijd alle telefoonnummers van al je buurtgenoten in je contacten staan, waardoor het delen van zo’n openbare link het toevoegen van mensen een stuk eenvoudiger maakt. Groepsgesprekken hebben momenteel een limiet van 256 personen.

Waarschijnlijk wordt het later ook nog mogelijk om de groepsuitnodiging te verspreiden via een QR-code. Het Twitter-account @WABetaInfo laat weten dat de functie wel al aanwezig is in een beta-versie van de Windows Phone-versie en binnenkort waarschijnlijk ook zal verschijnen in de betaversie van WhatsApp voor de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 mei 2016 om 13:58
Onderwerp
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.