One Day

Weekend kijktips: One Day, The Marvels, Tokyo Vice en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

The New Look

Let op: pas vanaf woensdag 14 februari te zien. Biografische dramaserie van Todd A. Kessler waarin modeontwerper Christian Dior (Ben Mendelsohn) na de Tweede Wereldoorlog een nieuwe kledinglijn bedenkt en daarbij te maken krijgt met andere modeontwerpers uit zijn tijd. Maisie Williams speelt zijn zus Catherine.

De streaming videodiensten kunnen geen genoeg krijgen van moedeontwerpers. Na Coco Chanel: Unbuttoned (BBC), Cristóbal Balenciaga (Disney+) en Kaiser Karl (Disney+) is nu Apple TV+ aan zet met The New Look. En ook hier belooft er weer een hoop drama uit te breken rondom een modeicoon. We zien hoe ontwerper Christian Dior en zijn tijdgenoten proberen om de horror van de Tweede Wereldoorlog door te komen en de grondslagen te leggen voor de nieuwe mode. Die tijdgenoten zijn Coco Chanel, Pierre Balmain en Cristóbal Balenciaga, dus daarmee is de cirkel weer rond.

Bekijken: The New Look op Apple TV+

Bekijk ook ons overzicht van Apple TV+ shows die voorjaar 2024 te zien zullen zijn.

Bekijk ook

Deze Apple TV+ shows zijn voorjaar 2024 te zien

Apple heeft een voorproefje gegeven van de tv-shows en films die we dit voorjaarkunnen kijken. Er zitten enkele nieuwe titels bij, maar ook nieuwe seizoenen van bestaande series.

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Suncoast

Als je dit weekend in de stemming bent voor een tranentrekker, kijk dan Suncoast. Deze semi-autobiografische film van schrijver-regisseur Laura Chinn ging op het Sundance-festival in première en is nu op Disney+ te zien. Een tienermeisje (Nico Parker van The Last of Us) heeft te maken met een lastig gezinsleven vanwege haar terminaal zieke broer (Cree Kawa) en vaak emotionele moeder (Laura Linney). Daarnaast heeft Woodly Harrelson een glansrol in Suncoast.

Arctic Ascent with Alex Honnold

Er zijn dit weekend veel nieuwe documentaires te zien op Disney+. Eén daarvan is Arctic Ascent met Alex Honnold, die nu in zijn geheel kan worden gestreamd. Deze driedelige National Geographic-serie volgt de wereldberoemde klimmer Alex Honnold terwijl hij een expeditie door Groenland leidt om de gevolgen van klimaatverandering te onderzoeken. De reis is ook bedoeld om als eerste de dodelijke beklimming van de 1200 meter hoge Ingmikortilaq-klif te maken. Dat leverde unieke uitdagingen op, met temperaturen onder het vriespunt en smeltende gletsjers. Niet kijken als je hoogtevrees hebt.

Wild Hawaii & Wild India (seizoen 1)

Twee natuurdocumentaires van National Geographic.

Zeven miljoen jaar geleden verrees Hawaii uit de zee als een vulkanische woestenij, hoe deze eilanden zichzelf in een paradijs transformeerden, is een verhaal dat alle kansen tart en onze verwachtingen uitdaagt. Nat Geo WILD neemt ons mee op een ongetemde reis naar Hawaï, een plek die door een alchemie van vuur, ijs en water een experiment in creatie is geworden.

Secrets of Wild India toont de diversiteit en het drama van India’s buitengewone en gevarieerde landschappen. In deze driedelige serie gaat elke aflevering over een iconisch ecosysteem. Vol schoonheid, bizarre coalities, problemen, dood en nieuw leven, deze serie geeft de kijker een plekje op de eerste rij voor de natuurlijke geschiedenis van Azië.

Ultimate Airport Dubai

Minder dan 55 jaar geleden was Dubai International Airport nog een wijde woestijn met zand. Vandaag de dag is het een modern mecca van internationale vliegreizen.

The Marvels

Wanneer de krachten van Captain Marvel tijdens een onderzoek naar een wormgat verstrikt raken met de krachten van Ms. Marvel en van Captain Monica Rambeau, moeten ze samenwerken om het universum te redden.

Marvel Studios Assembled: The Making of The Marvels

Maak een intergalactische reis met de cast en crew van The Marvels, terwijl ze hun ervaringen delen over het maken van deze vreemde en prachtige film. Neem een kijkje bij alle productieafdelingen en ontdek hoe ze complexe vechtscènes, buitenaardse levensvormen en de meest uitgebreide sets ooit creëerden. Van dansfeesten tot kittendagen, de cast en crew hadden een onvergetelijke tijd bij het maken van de film. Ontdek het allemaal wanneer je je verdiept in Assembled: The Making of The Marvels.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

One Day

One Day, de bestseller van David Nicholls, is in 2011 al verfilmd tot een speelfilm. Dit weekend komt het in een nieuwe variant als tv-serie uit. In 14 afleveringen zien we Ambika Mod en Leo Woodall de rol van Emma en Dexter, een stel vrienden van de universiteit. Na samen de afstudeeravond te hebben doorgebracht, besluiten ze elkaar één dag per jaar blijven ontmoeten. In de serie zien we ook Eleanor Tomlinson, Jonny Weldon en Tim McInnerny. Een onberispelijke romcom, volgens de critici. Eentje die je in één keer wegbinge’d.

The Devil Wears Prada

Een film uit 2006, maar misschien een tip om samen met je liefje naar te kijken. Komedie naar het boek van Lauren Weisberger waarin Anne Hathaway zich staande probeert te houden als assistente van modeduivel Meryl Streep.

Lover, Stalker, Killer

In 2012 had automonteur Dave net een langdurige relatie achter de rug en wilde graag zijn romantische leven weer oppakken. Online ontmoette hij Liz en Cari verscheen in zijn leven toen haar auto gemaakt moest worden. De alleenstaande moeders met winnende karakters hielpen hem op verschillende manieren uit zijn schulp te komen. Zijn tweede kans op romantiek draaide echter uit op een verwrongen driehoeksverhouding vol intimidatie, digitaal bedrog en moord die in deze documentaire besproken wordt. 


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

The Silent Service Season One – The Battle of Tokyo Bay 

Een live-action bewerking van Kaiji Kawaguchi’s populaire mangaserie The Silent Service. De serie combineert scènes uit de Japanse film ‘The Silent Service’ uit 2023 met drie uur aan nieuwe content. We zien de onvoorspelbare acties van kapitein van een kernonderzeeër Shiro Kaieda (Takao Ohsawa), die de moraliteit van de oorlog in twijfel trekt. De eerste zes afleveringen zijn nu te streamen, terwijl de resterende twee afleveringen volgende week vrijdag verschijnen.

Past Lives

De kinderen Nora en Hae Sung zijn hechte vrienden die uit elkaar worden gedreven wanneer Nora’s gezin Zuid-Korea voor Canada verruilt. Twaalf jaar later heeft Nora in New York haar studie voor toneelschrijver aangevat en bemerkt ze dat haar jeugdvriend online naar haar op zoek is. Online pikken ze de draad van hun vriendschap weer op. Maar op een fysieke hereniging is het weer een decennium wachten. 

Upgraded

Beginnend kunststagiaire Ana krijgt een onverwachte upgrade naar de businessclass als ze lastminute naar Londen moet vliegen van haar bazin. Ze kan wel wennen aan deze comfortabele levensstijl! Ze ontmoet de knappe en rijke William tijdens de vlucht en besluit langer vast te houden aan dit fantasieleven dan zou moeten. Een romantisch niemendalletje voor Valentijnsdag!

Twisted Metal (seizoen 2)

In een post-apocalyptische woestenij krijgt John Doe, een spraakzame melkboer met geheugenverlies, een missie om de desolate wereld te doorkruisen. Hij moet een cryptisch pakketje afleveren om in leven te blijven. Samen met de hulp van Quiet, een onbezonnen autodief, staat Doe voor een levensveranderende kans. Om een betere toekomst veilig te stellen, zal Doe het echter moeten opnemen tegen meedogenloze plunderaars in dodelijke en destructieve voertuigen. 


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

Tokyo Vice (seizoen 2)

Dit ondergewaardeerde HBO-gangsterdrama van Michael Mann keert voor het tweede seizoen terug op HBO Max. Mann is zelf niet langer betrokken als regisseur, maar we zien wel Ansel Elgort terug in de hoofdrol. De serie is losjes is gebaseerd op de gelijknamige memoires van journalist Jake Adelstein uit 2009, die vanuit Missouri naar Tokio verhuisde om de wereld te laten kennismaken met de misdaad in Japan. In het tweede seizoen raakt Adelstein opnieuw diep betrokken bij de Japanse yakuza in het Tokio van de jaren negentig. Seizoen 1 van Tokyo Vice was een van de beste HBO Max-shows van 2022 en dit tweede seizoen belooft nog ambitieuzer te worden.

In het kort het verhaal: een jonge Amerikaanse journalist wordt naar Japan gestuurd om de dagelijkse activiteiten van de ‘Tokyo Metropolitan Police’ in kaart te brengen en in de criminele onderwereld van Japan te duiken. Hoe verder hij echter verzeild raakt in dit enorme circuit in Tokio, des te meer moeite heeft hij om er weer heelhuids uit te komen. Zijn onderzoek levert hem immers een confrontatie met een grote baas uit deze wereld op. Dan ontdekt hij schokkende informatie vanuit de onderwereld, die de zedenpolitie aan de Yakuza, de Japanse maffia, linkt.

They Called Him Mostly Harmless

Fans van true crime kunnen hun hart ophalen. Deze lange documentaire gaat over het waargebeurde verhaal achter Vance Rodriguez, een wandelaar wiens mysterieuze dood in 2018 leidde tot een amateuronderzoek via internet.

Wanneer een onbekende wandelaar dood wordt aangetroffen in de wildernis van Florida, geven de autoriteiten een ruwe schets. Meerdere wandelaars melden dat ze de man hebben ontmoet. Er is wel één probleem: hij heeft nooit zijn naam verteld. Het kostte twee jaar, duizenden toegewijde internetspeurneuzen en een wonder van de wetenschap om hem uiteindelijk te identificeren. En toen begonnen de problemen pas echt. 



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Halo (seizoen 2)

In de zesentwintigste eeuw voert de mensheid een intergalactische oorlog met een alienvolk, genaamd ‘The Covenant’. Een elite-eenheid van supersoldaten onder leiding van ‘Master Chief Spartan’ John-117 ((Pablo Schreiber), bestrijdt deze buitenaardse vijand.

Het eerste seizoen van de Halo tv-serie was visueel indrukwekkend, maar zocht nog naar een identiteit. Seizoen 2 lijkt dat te gaan rechtzetten. In acht afleveringen blijft Master Chief John-117 zijn team van elite-Spartanen leiden tegen de buitenaardse dreiging die bekend staat als de Covenant. Maar wanneer hij het plan van het Covenant ontdekt om het grootste bolwerk van de mensheid – de Halo – te vernietigen, moet John harder dan ooit vechten om het voortbestaan van zijn soort te verzekeren.

Mission Impossible – Dead Reckoning

Ethan Hunt en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn. 


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Soof

Soof nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: 3 leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: ‘Is this all there is?’ Het cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar drie kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt. Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Even iemand die haar ziet om wie ze is, zich niet meteen afvraagt wie de kinderen naar hockey brengt en die haar het gevoel geeft bijzonder te zijn. Als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.

IKEA & ASOS: How Do They Really Do It

We krijgen een unieke kijk achter de schermen bij de Britse online modewinkel ASOS en ‘s werelds grootste woonwarenhuis IKEA.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Dancing Queen

De wereld van de 12-jarige Mina staat op z’n kop wanneer een beroemde danser naar haar stad verhuist. Ze wordt halsoverkop verliefd en schrijft zich in voor zijn dansaudities, terwijl ze eigenlijk helemaal niet kan dansen.

Net als in de film

Twee beginnende muzikanten komen in de jaren ‘90 weer met elkaar in contact nadat ze bandmaatjes waren op school. Ze besluiten samen te gaan werken aan een dans-act, maar worstelen met de balans tussen succes en geluk.

Das Lehrerzimmer

Wanneer een van haar leerlingen verdacht wordt van diefstal, besluit lerares Carla Nowak de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Gevangen tussen haar idealen en het schoolsysteem, dreigen de gevolgen van haar daden haar te breken.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.