watchOS 5 op de Apple Watch.

watchOS 5.1.3 met bugfixes vanaf nu te downloaden

Hang je Apple Watch maar weer aan de oplader, want je kan hem bijwerken naar watchOS 5.1.3. De verbeteringen van deze versie moet je vooral zoeken bij bugfixes.

watchOS 5.1.3 beschikbaar

Na de introductie van watchOS 5.1.3 is het weer even stil geweest rondom nieuwe functies op de Apple Watch. Apple is in december begonnen met het testen van watchOS 5.1.3, maar wat hier allemaal vernieuwd is, is nog onduidelijk. De kans is groot dat de bugfixes vooral te maken hebben met de ECG-functie.

De Apple Watch ECG-functie in Nederland is helaas nog niet beschikbaar. Apple moet daarvoor goedkeuring krijgen van de nodige instanties, omdat het om een medische functie gaat. De ECG-app is daardoor alleen beschikbaar op de Series 4 die verkocht zijn in Amerika. Als je dus zelf een Apple Watch uit Amerika gehaald hebt, kun je de app wel gebruiken.

Waarschijnlijk lost Apple in watchOS 5.1.3 nog een aantal bugs op die te maken hebben met deze functie. Ook kan de beveiliging van de Apple Watch verder verbeterd zijn. Zodra er meer bekend is over de exacte releasenotes, werken we dit artikel bij.

watchOS 5.1.3 downloaden
watchOS 5.1.3 is te downloaden voor de Apple Watch Series 1 en nieuwer, dus niet voor de originele Apple Watch Series 0 uit 2015. Weet je niet welke Apple Watch je hebt, check dan ons artikel met Apple Watch-modellen. Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2019, 19:17
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchOS 5, watchOS-stable
Software watchOS 5
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.