Functies van iOS 12.

Apple brengt iOS 12.1.3 uit met bugfixes voor iPhone en iPad

Het is weer tijd voor een verse nieuwe update, want iOS 12.1.3 is nu voor iedereen beschikbaar! Verwacht geen nieuwe functies, want het draait in deze update om bugfixes voor je toestellen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Hang je iPhone of iPad maar weer aan de oplader, want je kan je toestel bijwerken naar een nieuwe iOS-versie. Apple heeft na een maandje testen de definitieve versie uitgebracht. Vooral voor iPad-gebruikers komt de update van pas, omdat de iOS-versie op zowel de iPhone en iPad dan weer gelijk loopt. Dit komt van pas bij het terugzetten van backups.

iOS 12.1.3 beschikbaar

iOS 12.1.3 heeft een wat vreemde beta-periode achter de rug. Apple startte in december met de beta van iOS 12.1.2, maar al na een week werd deze versie uitgebracht voor enkel en alleen de iPhone. Apple bracht deze versie sneller uit vanwege de ruzie met Qualcomm, maar een iPad-versie ontbrak. Al vrij snel daarna startte de beta van iOS 12.1.3, mogelijk met bugfixes die voor de eerdere versie bedoeld waren.

Hoe dan ook: nu kan iedereen aan de slag met iOS 12.1.3. De update is beschikbaar voor de iPhone en iPad. Dat betekent dat iPad-gebruikers ook weer een recente backup van hun iPhone terug kunnen zetten. Dit was vanwege het ontbreken van iOS 12.1.2 tijdelijk niet mogelijk, maar deze nieuwste versie lost dit nu op.

iOS 12.1.3 releasenotes

In de releasenotes valt te lezen:

iOS 12.1.3 bevat probleemoplossingen voor je iPhone of iPad:

  • Oplossing voor een probleem in Berichten dat van invloed kon zijn op het scrollen door foto’s in de detailweergave
  • Oplossing voor een probleem waarbij foto’s gestreepte afwijkingen konden bevatten nadat ze vanuit het venster voor delen waren verstuurd
  • Oplossing voor een probleem dat geluidsvervorming kon veroorzaken bij het gebruik van externe audio-invoerapparaten op de iPad Pro (2018)
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat bij bepaalde CarPlay-systemen de verbinding met de iPhone XR, de iPhone XS en de iPhone XS Max werd verbroken

Daarnaast lost iOS 12.1.3 diverse beveiligingslekken op:

Bekijk ook

Deze beveiligingsproblemen lost iOS 12.1.3 op: FaceTime, Bluetooth, Webkit, meer

Apple heeft vanavond iOS 12.1.3 uitgebracht, dat een groot aantal beveiligingsfiles bevat. Het lost problemen op met onder andere FaceTime, WebKit en Bluetooth, waardoor je kwetsbaar was voor aanvallen.

Deze versie bevat ook probleemoplossingen voor de HomePod:

  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat de HomePod opnieuw werd opgestart
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat Siri stopte met luisteren

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina.

iOS 12.1.3 downloaden
Om iOS 12.1.3 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

https://www.iculture.nl/tips/over-the-air-updaten-ota-iphone-ipad/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 januari 2019 om 21:39
Onderwerpen
,
Categorie
iOS

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.