GymKit en Apple Watch

‘watchOS 4.1 verklapt GymKit, maar nog geen Apple Pay Cash’

watchOS 4.1 verschijnt binnenkort, maar de releasenotes lijken al gelekt te zijn. Hieruit blijkt dat GymKit eindelijk definitief beschikbaar komt en wat de belangrijkste bugfixes zijn, maar van Apple Pay Cash is nog niks te zien.

GymKit en Apple Watch
De afgelopen maand is Apple druk bezig geweest met het testen van onder andere iOS 11.1 en watchOS 4.1. Wanneer deze versies precies verschijnen weten we nog niet, maar van laatstgenoemde zijn nu wel de releasenotes opgedoken. Het zou gaan om de releasenotes van de watchOS 4.1 Golden Master, gelekt door ontwikkelaar Guilherme Rambo. Hieruit blijkt dat GymKit eindelijk geactiveerd wordt en is er meer bekend over de exacte bugfixes.

Gelekte releasenotes watchOS 4.1

In watchOS 4.1 zijn een aantal aanpassingen en nieuwe dingen toegevoegd. Zoals bekend was kun je met een Apple Watch Series 3 met 4G muziek streamen vanaf Apple Music. Ook kun je naar de radiozenders van Apple Music luisteren via de nieuwe Radio-app. Deze Radio-app verschijnt ook op Apple Watch Series 3-modellen zonder 4G, dus deze is ook in Nederland te gebruiken. Een interessant puntje in de releasenotes heeft betrekking op GymKit. Met GymKit kun je je Apple Watch dankzij NFC koppelen met fitnessapparatuur, zodat de gegevens bij beide apparaten gelijk loopt. Apple kondigde GymKit al aan tijdens de WWDC en zat ook al in de eerste beta’s van watchOS 4, maar werd later weer verwijderd. Het lijkt er nu dus op dat GymKit definitief terugkeert en klaar is voor release. Voor GymKit heb je wel een geschikt fitnesstoestel nodig, zoals een loopband of een hometrainer.

Verder wordt er nog geen melding gemaakt van Apple Pay Cash, Apple’s onderlinge betaaldienst via iMessage. Apple Pay Cash zou later dit jaar naar Amerika komen, maar is tot op heden nog niet verschenen in de beta’s van iOS 11.1 en watchOS 4.1. In Nederland kunnen we hier voorlopig sowieso nog geen gebruik van maken, maar ook voor Amerikanen ziet het er dus slecht uit. Tot slot verklappen de releasenotes welke bugs Apple gefixt heeft. Zo kon de originele Apple Watch soms niet opgeladen worden, maar dat moet in deze versie verholpen zijn. Ook het ontbreken van de indicatie voor het huidige sta-uur in de Activiteit-app zou in watchOS 4.1 opgelost moeten zijn.

watchOS 4.1 wordt momenteel nog getest, waardoor de daadwerkelijke releasenotes nog kunnen verschillen. De definitieve versie van watchOS 4.1 zou volgende week beschikbaar kunnen komen, waarschijnlijk in de eerste helft van de week. Dan worden ook iOS 11.1, macOS High Sierra 10.13.1 en tvOS 11.1 verwacht. Deze bevatten onder andere de belangrijke bugfix voor de lekken in de WPA2-beveiliging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.