Bricked Apple Watch door watchOS 3.1.1.

watchOS 3.1.1 maakt sommige Apple Watches onbruikbaar

Er is een probleem met sommige Apple Watch-modellen. Gebruikers melden dat de Apple Watch onbruikbaar geworden is door het updaten naar watchOS 3.1.1. Hierdoor reageert de Apple Watch nergens meer op.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gisteravond verscheen naast iOS 10.2 en tvOS 10.1, ook een nieuwe update voor de Apple Watch. watchOS 3.1.1 is een ogenschijnlijke onschuldige update die enkele problemen op zou moeten lossen. Voor meerdere gebruikers zorgt watchOS 3.1.1 juist voor problemen, want tijdens het update-proces lijkt er iets mis te gaan met het bijwerken van de Apple Watch. Hierdoor kan de Apple Watch niet meer opgestart worden.

Update 14 december 2016: de update voor watchOS 3.1.1 is voorlopig door Apple teruggetrokken.

Update 23-01-2017: Apple heeft watchOS 3.1.3 uitgebracht als opvolger voor de teruggetrokken versie watchOS 3.1.1. Zit je nog op een eerdere versie, dan kun je dus meteen overspringen naar watchOS 3.1.3.

Heb jij ook problemen gehad of merkte je juist helemaal niets? Laat het weten in onderstaande poll!

Apple Watch onbruikbaar na updaten van watchOS 3.1.1

watchOS 3.1.1 is een kleine update die problemen oplost met de Apple Watch, zoals het niet kunnen reageren op meldingen. Maar watchOS 3.1.1 zorgt bij misschien wel meer mensen voor problemen, want tijdens het updaten kan het gebeuren dat de Apple Watch onbruikbaar geworden is. Het updateproces lijkt langer te duren dan gebruikelijk en uiteindelijk resulteert dit in een groot rood uitroepteken op het Apple Watch-scherm.

Bricked Apple Watch door watchOS 3.1.1.De Apple Watch verwijst de gebruiker door naar een speciale support-pagina op de Apple-website. Apple raadt aan op de Apple Watch geforceerd opnieuw op te starten door de zijknop en de Digital Crown tegelijk ingedrukt te houden gedurende tien seconden. Op Reddit komen echter meerdere meldingen binnen waarbij dit geen oplossing was, waardoor de getroffen Apple Watch-gebruikers genoodzaakt zijn om een bezoekje te brengen naar de Apple Store. In veel gevallen werd de Apple Watch vervolgens omgeruild. Ook op iCulture meldden lezers dat zijn Apple Watch niet meer reageerde tijdens het updaten, omdat het updateproces vast liep. Overigens is de support-pagina op Apple’s website vrij recent, want deze is pas op 5 december 2016 gepubliceerd.

Het is overigens niet zo dat watchOS 3.1.1 elke Apple Watch standaard laat vastlopen. Bij ons is het updaten van de Apple Watch naar watchOS 3.1.1 probleemloos verlopen. Wij raden in ieder geval altijd aan om de Apple Watch tijdens het updaten goed aan de oplader te bevestigen. Om een Apple Watch te updaten is sowieso minimaal 50% batterij nodig en moet deze aan het stroom verbonden zijn. Haal de Apple Watch dan ook niet van de oplader af maar wacht geduldig tot het updaten klaar is. De update kan ongeveer anderhalf uur in beslag nemen, dus wacht rustig af tot het updaten klaar is.

Heb jij je Apple Watch al bijgewerkt naar watchOS 3.1.1 en is dit probleemloos verlopen? Laat in de reacties weten hoe het updaten bij jou verlopen is.

Met dank aan de tipgevers, waaronder @dviate

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 23 januari: Artikel bijgewerkt in verband met het verschijnen van watchOS 3.1.3.
  • 2016 - 14 december: Artikel bijgewerkt in verband met terugtrekken watchOS 3.1.1 door Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2017, 19:35
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos 3

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.