Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple trekt watchOS 3.1.1 tijdelijk terug na vastlopers

Apple heeft de update watchOS 3.1.1 tijdelijk teruggetrokken, omdat teveel Apple Watch-exemplaren vastliepen. iCulture schat het op zo'n 10% van de gebruikers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de update naar watchOS 3.1.1 tijdelijk teruggetrokken, omdat gebruikers klaagden over vastlopers bij de installatie. Een poll van iCulture bevestigt dat het om zo’ 10% gaat: 84 van de 752 iCulture-lezers stemmers op onze peiling die de update hadden geïnstalleerd zit nu met een vastgelopen Apple Watch.


Apple Watch vastgelopen

Update 23-01-2017: Apple heeft inmiddels watchOS 3.1.3 uitgebracht, de opvolger van watchOS 3.1.1. Zit je nog op een eerdere versie, dan kun je dus meteen overspringen naar watchOS 3.1.3.

Bekijk ook

Apple brengt watchOS 3.1.3 voor de Apple Watch uit

Apple heeft watchOS 3.1.3 vrijgegeven. Deze nieuwe update is beschikbaar voor alle Apple Watch-modellen en bevat de nodige bugfixes. Deze update vervangt de eerder teruggetrokken versie watchOS 3.1.1.

watchOS 3.1.1 tijdelijk teruggetrokken

Een woordvoeder van Apple bevestigde het terugtrekken van de update in een reactie:

Een klein aantal Apple Watch-klanten had last van problemen bij het installeren van watchOS 3.1.1. Als voorzorgsmaatregelen hebben we de update daarom teruggetrokken.

Vlak nadat watchOS 3.1.1 beschikbaar kwam verschenen de eerste klachten over een rood uitroepteken op het scherm. Na het vastlopen lukt het niet meer om de smartwatch opnieuw op te starten. Vervanging bij de Apple Store is de enige oplossing.

Het probleem lijkt zich voornamelijk voor te doen bij de Apple Watch Series 2. Een oorzaak is nog niet bekend, maar mensen die de Apple Store hebben bezocht melden dat Apple de getroffen exemplaren graag verzameld om te onderzoeken. Om de smartwatch weer te herstellen is toegang nodig tot de diagnostische poort van de Apple Watch (die verborgen zit achter de aansluiting van het bandje) en bij de Genius Bar is dat niet mogelijk.

Apple raadt geforceerd herstarten aan
Apple heeft inmiddels een supportdocument beschikbaar gesteld, ook in het Nederlands. Daarin raden ze aan om de Apple Watch geforceerd opnieuw te starten, door de zijknop en de Digital Crown minstens 10 seconden ingedrukt te houden tot je het Apple-logo ziet. Voor veel getroffenen biedt dat echter weinig soelaas.

Apple zal watchOS 3.1.1 waarschijnlijk weer beschikbaar stellen zodra het probleem is opgelost, eventueel met een ander buildnummer.

Kan ik watchOS 3.1.1 nog veilig installeren?

Is de update naar watchOS 3.1.1 bij jouw Apple Watch nog steeds zichtbaar, dan raden we aan om nog even te wachten. De update biedt slechts nieuwe emoji en andere kleine verbeteringen. Je mist dus nauwelijks iets als je de update nog even uitstelt. De kans van één op tien dat het misgaat vinden wij iets te groot om het erop te gokken, vooral ook vanwege de hoeveelheid extra werk dat je jezelf op de hals haalt als het misgaat.

Bekijk ook

watchOS 3.1.1 maakt sommige Apple Watches onbruikbaar

Er is een probleem met sommige Apple Watch-modellen. Gebruikers melden dat de Apple Watch onbruikbaar geworden is door het updaten naar watchOS 3.1.1. Hierdoor reageert de Apple Watch nergens meer op.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 23 januari: Apple heeft watchOS 3.1.3 uitgebracht als opvolger voor de teruggetrokken watchOS 3.1.1.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.